Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kabuk rengi açıldı
merhaba, benim minik bir su kaplumbağam var. ilk aldığımda çok minikti ve kabuğu yemyeşil çok güzel bir renkteydi. şimdi galiba büyümeye başladı, kabuk çizgileri kalınlaştı. bide o yemyeşil olan kabuğunun rengi çok çok açık bir yeşil oldu. önce yavaş yavaş açılmaya başlamıştı. şimdi bütün kabuğu açık yeşil.
ısıtıcım var. ve sularını 2 günde bir değiştiriyorum. yanlız kapluş geldiğinde çok minikti. 2.5 santim falandı. güneşi fazla göremiyorlar evde. ve uv lambam da yok. stick yem ve kurutulmuş balık veriyorum. bunların içindeki vitaminler kabuğu için yeterli değil mi? yinede uv lamba almalımıyım?
bide kabuğunun kenarları hafif bir yumuşaklık var. tam olarak yumuşama gibi değil ama esneklik var. daha minik olduğu için mi böyle yoksa kabuğunda bi sorunu mu var??
yemek yemesi normal ve oldukça hareketli. kabuğu dışında sağlıklı görünüyor.
nesi var sizce nolur yardımcı olun.
Foruma hoşgeldin
aşağıdaki linkin yardımcı olacağı inancındayız. Lütfen önce bu linki okuyup, neleri doğru veya yanlış yaptığınıza bakınız. .Bunun yanında lütfen sorunuzu sorarken kaplumbağanız hakkında bilgiler, (su-kara), varsa resim, ortam bilgileri, akvaryum düzenekleri vs. belirtirseniz ve sorunuzu en ince ayrıntısına kadar anlatırsanız size daha çabuk ve etkili şekilde yardımcı olabiliriz. Kolay gelsin.
momo
Kaplumbağa Bakımında Referans Linkler Vol.III
()
Kabuğunun renk açılması hakkında emin olamadığım için birşey diyemeyeceğim , salt bir renk kaybı ise besin mineral eksikliği nedeniyle olabilir. Ama eğer kabuğun üzerinde daha açık renk bir oluşum meydana gelmişse eski bir diş fırçası ile yumuşakça fırçalayıp çıkıp çıkmadığına bakın. Fotoğraftan görmeye anlamaya çalıştım mantar olabilir mi acaba diye düşündüm ama pek sanmıyorum. Mantarda kabuk üzerinde beyazımsı kadifemsi bir katman oluşur. Sadece besin yolu ile vitamin kalsiyum alması kabuğu için yetmiyor çünkü kaplumbağa vücudunda yeterli düzeyde D3 vitamini oluşmamışsa kalsiyum bir işe yaramadan vücuttan transit geçiyor. Kaplumbağa vücudunda ki D3 vitamini seviyesi 2 yol ile yükselebilir. Ya direk olarak güneşe çıkacak(ama kışın olmaz üşür) yada UVB lamba kullanacaksınız ve D3 vitamini vücut tarafından sentezlenecek yada D3 vitamini ağız yolu ile verilecek. Size içeriğinde D3 bulunan Sera Reptilin yada Beaphar Turtle Vit vitaminlerinden birini kullanmanızı ve bir süre daha gözlemlemenizi öneririm. Ayrıca kaplumbağa kabuk sağlığı açısından hergün kuru bölgesine çıkarak tamamen kuruyabilmelı. Kuru bölgesi ve ısınma lambası varmıydı