henüz yeni aldığımız kuşum sürekli kusuyor.yediklerini aynen geri çıkarıyo :( kafesine kuşş kumu almam söylendi aldım hemen.ayrıca vitaminde katıyorum suyuna. çok özen gösteriyorum bakımına temizligine ama çok korkuyorum bişey olucak diye.konuşmasında veya hareketlerinde bi deişiklik yok ama kusmasını nasıl engelliycem? acaaba hastamı veterineremi götürsem ? yardım ederseniz sevinirim
slm berna hanım bunun iki sebebi olabilir biri hastalık biride kızgınlıktır simdi acıklicam...KURSAK BİTİ:belirtileri dıskı gıca yapısır,yedi yemi devamlı kafesin tabanına kusar,ve kursa bosalınca yesil bi sıvı cıkarır.... tedavisi:1 yemi günlük bölerek verilir bu uygulama devamlı olarak yapılır...2 su yerine ada icine üzüm sekeri (dexrose]konulacak eğer bi düzelme olmazsa antibiyotik kullanmak gerekir baytril verilir antibiyotik olarak... eğer bu belirtiler yoksa ki insallah yoktur kusunuz eş istiyo demektir...eş istiyen kuş sık sık kusar ama dıskısı gıca yapısmaz ve sıvı salgılamaz...umarım yardımcı olabilmisimdir yinede bence veterinere götürün sonucta kusunuzu burdan göremedimiz icin tam olarak sudur demek yanlıs olur...belirtileri yazdım gerisi sizin gözlenize kalmıs... gecmiş olsun...
slm berna , kusun ya üsütmüs oldugundan ya da es istediginden dolayı kusuyodur. üasütmüsse vitamin tedavisi yapmalısın. es istiyosa kafesin icindeki alnayı cıkarabılırsın veya ona bi es begendirebilirsin. bol evcilli günler
vay vay vay :D bnm kuşum ne zaman büyümüşte eş istiyomuş :))) çok şaşırdım gerçekten ya hahaa:D acilen kızıma erkek milletinden hayır gelmicegini anlatmam lazım :P sona bebeleri ile ortada kalır:D
şaka bi yana bu kız iyice obur oldu cidden sürekli yiyo kusuyo yiyo kusuyo kustugunu yiyo felan :s aama zehir gibi knuşması felanda:) işl dediginiz gibidir derdi sadece eş olsun :) bizde ona eeş buluruz içgüveysi getiriris :))))