Muhabbet Kuşları

sorun yumurtalar, imdat
merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3ay önce boncuğumun yanına yani arkadaş getirdik. Biraz bakımsız kalmıştı elimden geldiğince mama hazırladım, besledim. Biraz kendini toparlamasıyla yuva da aldım ve yumurtlamaya başladı 2günde bir olmak üzere toplam 6yumurtası oldu ve en son yumurtayı 1mart`ta yapmıştı. şuan 5yumurtası var ama hala çıkmadılar baya zaman geçti sizce yumurtaları almalı mıyım? Yoksa dişi kuş atar mı geri?(önceden attığı yumurtaları annem geri yuvaya koymuş) baya zaman geçtiği için tereddütteyim. alırsam eğer bi zararı olur mu? hatta yumurtalardan 2sinin rengi koyulaştı uç kısımlarında da çatlamaya benzer belirtiler var. şuan arka kısmı yine şiş sanırım yine yumurlıcak ,daha sağlıklı olması için önerileriniz neler? ve kuluçkaya yattığı sürede tüyleri çok döküldü. şimdiden yardımlarınız için teşşekkür ederim.

slm boncuk. bööle kararsız kaldıgın durumlarda ilk yumurtayı degil son yumurtanın yumurtlandıgı günden itibaren18 gün say. 19. günün aksamında yumurtaların bos olduguna kanaat getirebilirsin. bol evcilli günler

Yanıtlamak için giriş yapın