kuslarimi yaklasik 1 ay once ese attım elazigda kuslarimida aydından getirdim
sorunum su ki kuslarım her sabah esleniyor fakat yumurta yok daha bazen yuvaya biraz kıl atiyolar ormek icin sonrada kıllari tekrar yere atiyolar ne yapmaliyim acaba elazigin iklimindenmiki
aydında cok urettim kanarya ama ne hikmetse elazigda beceremedim olmuyor
🔒 Üyelere Özel🔒 Üyelere Özel
lutfen gercekten bilgisi olan arkadaslar yardimci olmaya calissinlar
yunus kardeş..sorun yok sabırlı ol..zaten elazığın iklimi soğuk,kuşların tavırları tamemen normal..onlar yumutlar merak etme,erken yumurta alırsanda boş çıkma ihtimali olur,o zaman üzülürsün..ben istanbulda sıcak evde bile 2 parti boş yumurta aldım,erkek defalarca bindiği halde,demekki dişi hazır değilmiş..hem yavrular cıkınca enaz 20 derece sıcak lazım,tam sezonu onlar nisan girerken yumurtlar,sende rahatça yavrunu büyütürsün,ayrıca yuva kıllarını taşıyıp tekrar atmalarıda normal,zaten o şekilde yumurtaya hazırlanıyor..ayrıca kuşlar aydından gelmiş..zaten sıcak iklimden gelmiş..sabırlı ol..bol yavrulu sezonlar..
yer ve iklim değişikliğindendir bide kuşları rahat bırakmazsanız böyle olabilir yani kafaya takıp kuşları rahatsız etmeyin göz hapsine almayın takmayın kafaya ve daha martın ortasındayız hele Elazığ da kış aceleye gerek yok daha hazirana temmuza kadar zaman var. saygılar.
arkadaslar gene rahatsiz ediyorum ama nisan bitmek uzere ve hala bi sonuc almis degilim disi kusun kısır olup olmadigini anlama sansimiz varsa yardimci olun
anuste yaglanma yok onun haricinde nasil anlasilir bilenlerin yardimina ihtiyacim var
sorun bence dişilerdedir. bencehala aceleye gerek yok ben bile bir çiftimden 3 yavru aldım. biraz havalar otursun ozaman olur. aceleye gerek yok siz dişileri hazırlayın mamayı haftada 2 ye çıkarın hatta kuru olarak devamlı önünde tutun.
arkadaslar dişi kuşum nedenini bilmediğim bir sebepten öldü
iyileştiremedim kendimden utaniyorum
bir veteriner 1.sınıf öğrencisi olduğumdan dolayı
yardimcı olmaya calisan tüm arkadaslara tesekkur ederim.....