Kuş Forumları > Papağanlar
kakadumu aldım mutluyum :)
Bigbird geldi evimize. Beyaz, sarı ibikili çok tatlı bi kakadu. Bana 20 kelimeye kadar konuştuğunu sölediler ama daha ben duymadım, görecez bakalım :) Daha bugün aldık, tüneğine ilgi göstermedi, önce getirdiğimiz kafesinin üzerinde durdu, sonra uçtu, omzuma kondu :) biraz orada takıldı, sonra aynanın karşısına komidinin üzerine kuruldu, ordaki kurumuş çiçekleri yoluyor. Aslında yiyor mu bilemiyorum, dokunacak diye de korkuyorum, ama yemine ilgi göstermedi hiç. elimizle yedirmek istedik, elimizden alıp yere bıraktı. Kafasını kaşıtıyor, elimizi uzatınca hemen sevdirmek istiyor, kanatlarının altını kaşıtıyor, hiç ısırmıyor. Ama pek geveze sayılmaz, arada bi viik den başka ses çıkarmadı daha :) Komidinin üstü, ayna karşısını kendine ev yaptı sanırım. Kurumuş çiçekleri yolup duruyor, oynuyor orda, arada da bize kafa sallıyor :) Ne düünüyorsunuz, ne tavsiye edersiniz?? Bu yemek konusu beni biraz endişelendiriyor, umarım afiyetle yer yemlerini :) Yeni bir kuş sahibine bir tavsiyeniz var mı acaba? Bahadır Arıcı
hayırlı olsun kakadun yem olayına takılma ortama alısınca yemeğe baslar kabuklu fıstık ve meyveyi daha cok seviyqrlar
Tesekkurler, buraya resmini koymak isterim ama beceremedim :) Kafesin içini hiç sevmiyo Bigbird, hemen açıyo kapağını, kafesin tepesine çıkıyo, orda takılıyo. yemek sorununu da hallettik sanırım, en çok pu çubuklu yemlerden seviyor sanırım. onlar elinde tüm gün, oynayıp duruyor :) Kendisini tutturmuo ama kaşıtmayı, sevdirmeyi çok seviyo. keyfi isterse de omzuma çıkıyo, gezio evde benle. Alışıyo yavaştan eve ve bana sanırım. bazı arkadaşlar kuşları omuzlarında markete filan gidiolarmış, hoş onların papağanlarının cinsi ne bilemiyorum ama ben bi yıl kadar ona cesaret edemem sanırım :)