Muhabbet Kuşları

Yavrular Hakkında Bilgi
Arkadaşlar kuşlarımın 5 tane yumurtası var.Hepsi çıkar mı bilmiyoruz.Özel beslemek gerekir mi?Elimize ne zaman alabiliriz?Biraz büyüdüklerinde yuvadan atlıyorlarmış.Ne yapmalıyım?Ne zaman tüylenirler?Ne zaman ayırırız?Geniş çaplı bilgi verirseniz çok sevinirim.Çünkü hayatımda ilk kez kuşlarım yumurtluyor.Şimdiden teşekkürler...

SLM CANPASA SANA WAHSHI/NIN GECMIS BIR MESAJI NI ILETEYIM ISINE YARAYACAKTIR wahshi 370 Mesaj Gönderilme Tarihi : 05.01.2007 10:04:38 -------------------------------------------------------------------------------- Bak şimdi arkadaşım. 2 küp şeker büyüklüğünde tuzsuz ve yağsız beyaz peynir, yarım katı olarak haşlanmış yumurta (kabuğuyla beraber), mısır unu, 2 bebe bisküvisi ve göz kararı havuç rendesi... Bunları rondoda yada bir çatal yardımıyla sırasıyla karıştırırsan kıvamınıda aşağı yukarı tutturmuş olursun. Cıvık olmazsa iyi olur, en iyi kıvamı kendin bulacaksın eminim. Lapa gibi değilde hani pilav için derler ya tane tane diye aynen öyle olursa iyi olur ;))) Emin ol tadınıda çom sevecekler. Bu arada bu verdiğim tarif tek öğünlüktür, verdiğin mamayı en fazla 12-15 saat sonru at ok?

Bunlari yavru mu yiyor yoksa annesi babasi mi yoksa hepsi mi.. Belki yakinda benim de yavrularim cikacak ta bilgim olsun

Anne baba yiyiyor yavrulara kusuyor. Yavrular yumurtadan çıkınca vermek daha doğru olur...

selam.bende kuşlarıma mamayı hazırlarken:1 adet kaynamış yumurta,1 adet havuç,8 tek petitbör tatlı büskivi,2 tatlı kaşığı ince irmik kullanıyorum.yumurta ve havucu rendeliyorum.büskiviyide plastik havanda ez.hepsini karıştır ver.tabi ben bunu 10 çift için kullanıyorum.sen bunun ölçüsünü kendin ayarlarsın.yavrulara anne ve baba yedirir mamayı.nezaman yuvadan çıkıpta kendileri yemeye başladıklarında,yavruları ayır.erkek ve dişi gene yumurtaya yatarlar.mamayı ayırdıktan sonra yvarulara 1 ay daha vermeye devam et.daha sonra haftada 2 güne düşürebilirsin.

Yanıtlamak için giriş yapın