Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kapluşumun dışkısı :(

1 senedir süper bi kara kapluşum var. Dışkısı hep siyah çıkıyordu fakat bugün beyazla karışık bi dışkı yaptı. Korktum aslında.. Bi bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen :(

img

edosgs

18 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aslında çok telaşlanacak birşey yok normal bir durum sayılır arasıra ürin`i bu şekilde beyaz krem gibi vücutlarından atarlar. Normalde ürini idrar ile atarlar ama kurak zamanlarda vücutlarındaki sudan tasaruf etmek amacıyla arasıra bu şekildede yapıyorlar. Yalnız fazla protein aldığının göstergeside olabilir.Onu neyle beslediğinizi bilmiyorum eğer gıda yoluyla aldığı protein fazlaysa azaltın.

img

frozen

19 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya benımde su kaplumbalarım var tek yem vermıorum sebze ve tavuk yıyolar haslanmıs olarak ama dıskıları beyaz ıp tarzı cıkıo normalmı acaba :S

img

devilfair

18 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dışkının beyaz renkli olması ile kaplumbağanın dışkıyla birlikte beyaz krem gibi birşeyler çıkarması farklı şeyler. Yukarıda yazılanlar kara kaplumbağalarının arada sırada çıkardıkları beyaz kremsi ürin ile ilgiliydi.. Su kaplumbağalarının su bulma ve vücuttaki suyu tasarruf etmek gibi dertleri  yok. Ürini idrar yolu ile daha kolay atabilirler.
Yedikleri besinlere göre dışkı rengi farklılaşabilir Tavuk eti yemişse beyaz çıkabilir.
Tavuk etini çok fazla vermeyin kaplumbağalarda bu tür kıyma yada tavuk eti gibi ham protein alımının aşırısı sağlıkları açısından gelecek adına risk yaratır.Kalsiyum ve protein arasındaki denge iyi korunmalı. Eğer az kalsiyum ama çokça protein alırsa hayvan hızla şişer ama kabuk gelişimi bu şişmeye ayak uyduramaz ve sağlık sorunları başlar.Ayrıca aşırı alınan ham protein zamanla kaplumbağa böbreklerinin iflas etmesine yol açıyor. Özel hazırlanmış stick yemler ve vitamin katkıları ile mutlaka destekleyin.

img

frozen

19 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kırmızı yanaklı su kaplumbagam var.sabahları bazen haslanmıs yumurta beyaz veya karıdes.aksamları ıse haslanmıs tavuk verıyorum. yesıllıklerı eskıden yerdı ama sımdı yemıyo. dun akvaryumda kırmızı bır dıskı fark ettım.nedenı ne olabılır? yemlerıne bazen propolıs karıstırıp haftanın bır gunu bır ıkı tane verıyorum.ama 1 aya yakındır propolıs vermeyıde kestım. karıdes tavuk veya yumurta yıyo.dıskı rengı neden boyle oldu.napmalıyım

img

dilaragumusgrdn

4 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba benim bir kara kaplumbağam var normalde dışkısını yaptığı zaman hiç kokmazdı ama bugün yaptığında çok kötü bir kokusu vardı acaba yediği birşey mi dokundu veya başka ne olmuş olabilir

img

Farukunannesi

1 yıl 9 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ