Muhabbet Kuşları

yumurtlama problem oldu:(
Arkadaslar iki disimde son yumurtalarini 23 gun once cikarmalarina ragmen bugun fistik 1yumurta daha yumurtladi..Fistik diger yumurtalarinin hepsini gecenlerde kirip disari atti ben de kafesini bir guzel temizledim. Ama 2gundur cok hircindi ve omuzumdan hic inmiyor bunaltircasina beni takip ediyordu bugun sabah kafesine bir baktim ki yumurtlamis tabi yumurtasi zemine gelip kirilmis.. Tekrar yuvalik taktim ve rahat edebilecegi bir ortama aldim..Bunun nedeni ne acaba bilen arkadaslardan cevap bekliyorum...

Buarada kafeste erkek kus yok onu ilk yumurtadan sonra parcalamak uzere oldugu icin geri vermek zorunda kalmistim ...

slm arkadasım esi olmayan kuslar da belli dönemlerde döllenmemis bos yumurta yumurtlarlar. bunda anormal bi durum yok. bol evcilli günler

Cok sagol cevabin icin..O zaman ben kafesindeki yuvaligi cikarayim bu durumda ,cunku yuvaya bakip bakip ciglik atiyor ve hic kafeste durmak istemiyor onunden gecene beni cikar diye yalvariyor:)

Arkadaşım benimde dişi kuşum kendi başına sürekli olarak yumurtalayıp duruyodu.Yuvayı çıkarttım ve yumurtlamayı kesti.Daha sonra yuvayı tekrar takmıştım yine yumurtladı,yuvayı çıkartınca tekrar yumurtlamayı kesti ve ogünden beri yuva takılı değil ve kuş yumurtlamıyor.Bu psikolojik bi durum galiba.Sende yuvayı çıkar bence

Biraz daha bekleyim dedim..Hala yumurtluyor..Ama beni asil endiselendiren diger kusum 2 aydir yuvaliktan cikmiyor ne yumurtalari atiyor ne de kendisi cikiyor perisan olmus sizce onun da yuvaligini cikarayim mi.. Psikolojisi bozulmaz degil mi.. Asiri sahiplenmis durumda..8 yumurtadan 1 ini bile atmadi 2 aydir..Ne yapyim arkadaslar onun yuvasini da cikaryim mi??

merhaba arkadaşların dedigi gibi kendi kendine yumurtlaması normal benimde başımda bi fıstıkvar sürekli yumutluyor budurumda yanına sakın bi erkek koymayın yoksa öldürür yuva koymanıza gerek yok.. diyer kuşunuzunda yumurtaları küt olmuş durumda onlarıda atın ve bi kaçgün yuvayı çıkarın sonra tekrar yumurtlar kolay gelsin byy..

Arkadaslar gercekten kusum icin cok endiseleniyorum 2 aydir yemek yeme ve su icme disinda hic cikmadi yuvadan..Perisan olmus canim kusum..Sizce yumurtalarini da yuvaligi da cikarayim mi??

Merhaba Boş yere dişilerinizi yumurtlatmayın arkadaşlar hayvanın denges bozulur. Kesinlikle yuva takmayın ve kuşu soğuk suda yıkayın ha çok soğuk olasın bir hafta boyunca hergün yapın yumurtayı keser ama bırakın kendi yıkanıp kendi kurulansın. soğuktada bırakmayın sakın

Yanıtlamak için giriş yapın