Kuş Forumları > Papağanlar
Sultanımı aldım :) (yardımınıza ihtiyacım var)
arkadaşlar ben aranızda yeniyim BUgün sultan papağanımı aldım sonunda sarı işte turuncu benekli çok şeker bir kuş :) Adınıda Limon koyduk :) şimdi size sormak istediğim bazı sorular var ; 1-Limon sürekli sesler çıkarıyor ağzında gagası kaşınıyor heralde taşınıda koydum ama kullanmıyor... 2-çok ötüyor gerçekten sesi kötü değil ama acaba bir terslikmi var yoksa ilk günüdür diyemi? 3-Kafesi tam yaptım yemlerden kenevir normal yem ve çekirdek aldım vitamin ve parfümünü de bu hafta içinde alacağım suyunu hazır sulardan veriyorum kafeside yuvarlak rahat hareket edebileceği bir kafes...önerileriniz varmı? 4-sizce ona nasıl davranabilirim benden biraz korkuyor daha bugün geldi 3 yaşında biraz evcil elimi uzatında üstüne falan atlıyor ama hemen kaçıyor fazla korkmuyor ama :)
asiri bagirmanin sebebi büyük ihtimal geldigi yeri aramasi,...veya esi var ise onu aramasi. bir an ewwel ona bir es al cünkü sultanlar yanliz yasayamazlar. vitamin ilaclari kullanacagina,...sebze ve meyveye alistirmayi dene. 3 yasindaki bir sultani kendine alistirmak cok zor, cok sabir etmen gerekir,...belkide hic alismaz. kusun tek ton ötüyorsa bir disi,...degisik tonlar cikardigi halde bie erkektir, fakat asiri bagirmasi kesinlikle bir seyler aradiginin veya cagirdiginin belirtisi dir. bol sans:):)
az da kaşınıyor sprey inden alcam haftaya sapsarı :) ee cvp verebilcek yokmu?
sultan lar cok uysal ve insancıl hayvanlardır yerine ve sana alışması zaman alır ama 1-2 haftayı gecmez.eline gelmesi için kafesten değilde elinden beslemelisin sesler cıkarması oyun ve ilgi istediğinden olabilir en azından benimkinde öyle günde 2-3 saat onunla oynamalı yada konuşmalısın ben öyle yapıyorum :) size mutluluklar dilerim....
kaşınması normal ilaç kullanabilirsin.İnsanların kaşınması nasıl normalse bu da öyle ama aşırı ise kaşıntı gözlerinle tüyleri arasında pire arayabilirsin o zaman ilaç kullanılabilir.Kuşunu eller ken çok nazik olmalısın meraklı çocuklardan da uzak tut kuşa sürekli herhangi bir cisim yada parmak uzatmak onu daha hırçınlaştırabilir...Sultanlar o kadar evcilleşebiliyorki bi dolu insan içinden seni tanıyabiliyor :)