Muhabbet Kuşları

erkek kuşumun ölümü lütfen yardım edin
1.slm arkadaşlar benim bir çift kuşum vardı çünkü biraz önce kuşlarıma baktığımda erkek kuşumun kafesin tabanında ölü buldum zaten erkek kuşum hep sessizdi ceyran almayan bir yerdeler 3 yumurtaları var erkek kuşum sadece eskiden dişinin yanına yuvalığa girmezken 2 gündür aralıklarla orada yatıyordu sizce bu ani ölümün sebebi ne olabilir 2.erkek kuşta bir hastalık varsa dişi kuşa geçmişmidir yani dişi kuşuma birşey olurmu şu an kuluçkada 3.şimdi dişi kuşum eşsiz kaldı gerçi onu hep erkek beslemezdi kendide çıkıp yerdi ama şimdi ne olacak zaten ilk kuluçkalarıydı zaten yumurtalar boş olabilir ama doluysa ne olacak şimdilik ne yapmalıyım eğer yumurtalar boşsa yumurtaları aldıktan sonra ona yeni bir eş mi seçtirmeliyim yoksa tek mi kalmalı? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

merhabalar, öncelikle başın sağolsun.bildiğim kadarıyla zaman zaman kuşlarda ani ölümler olabiliyor. sebebini bilmek zor yani. dişi kuşuna hastalık geçtiğini sanmıyorum ama zaten hasta bir kuş kendini belli eder.yine de ben buna ihtimal vermiyorum. Dişinin kuluçkada olması onun için zor olacaktır ancak eğer yumurtalar doluysa yine de yavru çıkabilir. onu besleyecek bir eşi olmadığından ve beslenmek için dışarı çıkması gerektiğinden yumurtaları iyi ısıtamayabilir. kendi kuşumda yumurtalarının üstünde fazla oturmuyordu o yüzden bende kutunun altına gelecek şekilde bir lamba koydum (ampul en düşük wattt olduğundan ve lambada dim özelliği olduğundan kısık yanıyordu. ayrıca kutuya çokta yakın değildi)ve bu lambayı sürekli yaktım. Yavrularda çıktılar. ayrıca yumurtalı mama takviyesi de beslenmesine yardımcı olur. yavrular çıkarsa eğer bu defa yem yeme problemleri olabilir çünkü yavru kutudan düştüğünde erkek yem kırmayı öğretir. ama yine de anne bu görevi üstlenebilir (ancak emin değilim). eğer yumurtalar boş ise bence dişine yeni bir eş seçtirmelisin çünkü eşini kaybettiği için yalnızlık hissedecektir. bunlar benim tecrübelerime dayanarak sana tavsiye edebileceklerim umarım işine yarar. esenlikler dilerim

slm arkadaşlar zaten yumurtalar boşmuş bu yüzden hafta sonu dişime yeni bir eş seçtireceğim, dişide şimdilik iyi görünüyor cevaplarınız için teşekkürler...

Yanıtlamak için giriş yapın