Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
zebra nasıl yumurtlattırılır? cevabı da benden
MRB ben size zebraların nasıl yavrulatıldığını anlatacağım bu şekilde her 4 haftada bir yavru alabilirsiniz(güsel dişi ve erkeğe sahip iseniz) denedim ve uyguladım her seferinde 60 ila 100 yavru arasında yumurta (yavru) almayı başardım fakat akvaryum sıkıntım olduğu için daha fazlasını almama rağmen diğer balılarıma yem oldular ŞİMDİ BAŞLAYALIM en azından bi akvaryumun genel olarak suyunun nasıl olması gerektiğini biliyorsunuz diye anlatmayacağım boyutlar 30 30 40 olabilir havalandırma tabandan olmalı küçük sülüklerin olmasını öneririm sülükler her türlü artık organizmayı (dışkı yem artıkları vb..) temizler yani çürümeden yer filtre olmadığı için çok faydalı olacaklar akvaryumda filtre yapılmamalı akvaryumun bol bitkili olmasını öneririm yumurtaların anne ve baba tarafından yenmemesi için tabanı da kum olsun yeterli derece 23-24 olmalı (---EK BİLGİ----söyleyeyim ben akvaryumlarımın hiçbirinde filtre kullanmam bu da benim özel formülüm sadece bol miktarda sülüklerim, tabanın büyük bir bölümünü kaplamış yosunlarım VE tabandan havalandırmam var anlicanız tropikal bi akvaryum 4-5 ayda bir suyun kısmını değiştiririm ve balıklarım çok sağlıklı doğal ortamlarına çok yakın ve su içinde biyolojik denge oluşmuş durumda----) 1 dişi ve 1 erkek zebra balığı güsel bi akvaryumcudan sağlıklı olanlardan seçilir dişi ve erkek aynı akvaryumda fakat akvaryumun bir bölümünde erkek ayrı bi bölüme alınır(tül yavruluklar var en uygunu o). su sıcaklıkları 20 derece üzerinde olsun yeterli (tercihen 23-24) 10 gün ayrı ayrı bakın balılara 10 günün sonunda sabah erken saatte erkeği dişinin yanına bırakın. çiftleşmeye 1-2 saat içinde başlarlar izlemenizi öneririm dikkatlice bakarsanız yumurtaların çıkışını bile görürsünüz. çiftleşme devam ederken az miktarda 2 sefer yemleyin balıkları balıklar çiftleşmeyi bıraktıktan sonra yani dişi erkekten uzaklaşıp su yüzeyinde dolaşmaya başlayınca akşamı bulur balıkları başka bir akvaryuma alın. eğer bitkiler sık ise anne ve baba yumurtladıktan sonra yumurtaları yiyemez yese bile birçoğu sağlam kalır. yumurtadan lavralar tam 48 saat sonra çıkmaya başlarlar ve cama yapışıp dururlar. yavrulara çıktıktan 24 saat sonra yemlenmelidir yem olarak yumurta sarısı verilebilir yumurta sarısı ile uğraşmak istemeyenler tetraminbaby ismindeki yemden alabilirler(biraz pahalı gibi geldi bana 13 ytl :)) virgül eksikliklikleri cümle düşüklükleri vb.. hatalar yapmış olabilirim kusura bakmayın tüm danışmak istediklerinizi yada anlamadıklarınızı [email protected] adresime yazınız