Kanarya

MALİNUA HASTALARININ DİKKATİNE!
Bu hafta sonunda, her Pazar günü Cebeci`deki kanarya derneğinde yapılan mezattan, 35 YTL`ye muhteşem öten, geçen yılın yavrusu, sapsarı, safkan bir malinua aldım. Kesinlikle, size de malinua alacaksanız oraya uğramanızı öneririm.

Merhaba speculator`ün dikkatine Cebeci`deki kanarya derneğinin yerini tam olarak tarif edebilirmisin.Cebeci dörtyol tarafındamı yoksa demirlibahçe tarafındamı.Birde her ppazar mezat yapılıyormu. Cevap yazarsan çok teşekkür ederim.

Sayın Sinkar; Her pazar günü saat 13.00`de dernekte mezat yapılıyor ve büyük çoğunlukla onlarca kanarya açık artırmayla alıcı bekliyor. İnanın 35 YTL`ye aldığım erkek malinuayı başka bir yerde 100 YTL`ye alamazdım. O kadar güzel ötüyor, öyle şahane nağmeleri seslendiriyor ki şaşrsınız. Muhtemelen bu haftaki mezata (11.03.2007)ben de gideceğim. Gayetgüzel dişi malinuaları 25-27 liraya alabilirsiniz.Bir de orada hasta evya sağlıksız kuş satılmasına asla izin vermiyorlar; her şey derneğin kontyrolü altında yürütülüyor. Sadece Ankaralılara değil, başka şehirlerdeki arkadaşlara dahi kanarya almaları için gönül rahatlığıyla orayı önerebilirim. Derneğin yerine gelince:metronun son durağında inip derneğe varıncaya kadar on dakika civarında yürüyorsunuz. Mamak kaymakamlığına çok yakın bir yerde, ama size sağlıklı bir tarif yapamayacağım. Kanaryalarınızı sevgiyle gagalıyorum.

sayın speculator kardeşim malinuanın çok iyi öttüğü konusunda yorum yaparken malinuanın parçalarını çok iyi bilmek gerek.Klok, bol,rol, vs. ya değilse fiyatın yorumunu yapamanın doğru olmadığı kanısında değilim.

Arzu eden her kanaryasever, Ankara`da bulunan evime gelip bahsettiğim kuşun nasıl öttüğü dinleyebilir. Ayrıca varsa daha iyi öten kuşlarınız, gösterirsiniz, ben de dinlerim:)Nağmelerin adlandırılmasını bilmiyorum, ancak dünya şampiyonu malinualarla harzların ötüşlerini internetten, özellikle ingilizce sitelerden indirip çoook dinledim. Ayrıca evimde bir sürü kanarya ötüş cd.si ile kasetleri de var. Yani, az buçuk iyi öten kanaryanın nasıl olması gerektiğini, gırtlak yapısını kestirebiliyorum. Her neyse, benim anlatmak istediğim; kanarya almak isteyenlerin sürekli Cebecideki derneği takip etmeleri halinde bir süre sonra mükemmel kanaryaları çok cuzi bir fiyata alabilecekleridir. Bütün kanaryaları gagalar, bol yumurta, elma ve marullu günler geçirmesini dilerim.

Yanıtlamak için giriş yapın