Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

hamster mı gonzales mi ?

selam arkadaşlar sizce hangisi daha iyi hamster mı gonzales mi ? birde bunların ısırmaları tehlikelimidir ?

img

hamsterali

18 yıl 4 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence hamster al gonzalesler küçük ve hızlı ele alınması zor olur ve hamsterlara göre onların ısırma olasılıgı daha fazla..ısırmalarının heralde bi zararı olmaz çünkü bnm geçici bi süre için 2 tane hamster ım olmuştu bni 3-4 kere ısırdılar hala sapasağlamım:)..zaten onları pek sıkmassan ısırmazlar (mesela) uykularından uyandırırsan sinirli olurlar ve seni ısırabilirler:)..

bende 2 hamster 4 tanede gonzales var :D ama bence en iyisi gonzales çok şirinler ve ufaklar hamsterlarsa biraz büyüyo :D (bu biraz 15 cm kadar) gonzalesleri yemle kendine alıştırırsan sorun kalmaz dediim gibi 7-8 cm lik bi hayvan yeter 15 cm çok büük tabi gonzalesin yedii yemde bu oranda çok daha az:D daha ekonomik yani unutmadan söliim hamsterlerı tek beslemelisin kavga ediolar gonzalesler toplu da yaşayabilir.istisna olarak benim hamsterlarım da birlikte yaşıo ama onları alıştırmak için çok uğraştım :D sonunda başardım kavga etmeyen hamsterlarım var :D

img

ceeeeem

18 yıl 5 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben 2 gün önce bir genzo aldım adını boncuk koydum çünkü gözleri çok güzel ve boncuk gibi.Neyse benim 3 sorum var. 1.gonzalesim suluğunu bulamıyor.Ne yapmalıyım:)??? 2.kafesine çok yem koymamda sakınca varmı.Ne zaman yiyeceğini kendi ayarlar mı? 3.onu kendime nasıl alıştıracak ve eğlendireceğim? ????????????????????????????????????????????????????????????????

benim hamsterımda gonzimde oldu ama gonzilerin yeri farklı herkes hızlı diyor ama size alıştımı görün yaramazlık ve sevimliliklerini.

img

hayallerim

19 yıl 6 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gonzaleslere günlük yem koymana gerek yok istediğin kadar koyabilirsin onlar ne kadar yemeleri gerektiğini bilir,az ve sık yerler..yem dışında verdiğin taze yiyeceklerden(peynir,meyve,sebze, sebze kökü gibi)çok koyma bozulabilir bu da midesini bozar eğer suluğunu bulamıyorsa bence yuvsından aşağı yem için idiğinde yemden sonra suluğun vidasına elini gezdir 1-2 damla al ve yalamasına izin ver bidagha su alıp göster ama verme suluğa doğru gitmesini sağla gonzalesleri kendine yemle çok kolay alıştırabilirsin mesele küçük bir peynir parçası koklat ve eline gelmesini sağla..asla onu kafesindeyken tutup çıkarmaya çalışma çok sinirlenirler..biraz sabırlı ol senin kokuna alışıp eline onun gelmesini bekle... sana kolay gelsin...

img

bo_cek

18 yıl 8 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hamsterali bence hamster besle onlar daha uysal ve sevimli gonziler saldırgan ve çok hızlılar elinde tutmaya çalışmaktan sewmeye fırsat bulamassın :D

slmlar herkeze valla benm düşüncemde syrian cinsi bi hamster beslemen. gonzalesler daha uzak sanırım insanlardan. ve hızlı olmaları küçük olmaları sevmene biraz engel olabilir tabi karar senn. bence hoşuna gideni seç. sonuçta bi evcil oda diğeride;) mutlu günler arkadaşım... kuşçu09