Muhabbet Kuşları

bir terslik var
Tam bir hafta önce yuvalığında 1 yumurta olan kuşlarımı aldım.Satan kişi kafesle ve yuvayla beraber alınca problem çıkmayacağını ve bir kaç gün için de diğer yumurtalarıda atacağını söyledi.2 gün sonra ikinci yumurtayı yuvaya değil kafese bıraktı.Ondan sonrada ne yuvaya girdi nede yeni yumurta yaptı..Dişi, erkek kuşuda fazla yanına yaklaştrmıyor hemen kovalıyor.Bir kaç defa öpüşürken gördüm okadar.Açıkcası ben bunların eş olduğundan bile şüpheye düştüm.Onları rahatsızda etmiyorum beni günde 1-2 saat görüuorlar okadar.Daha öncede muhabbet beslemiştim ama hiç çift beslememiştim yani tecrübe eksiğim var yardımcı olursanız sevinirim.Fena kazık yedim heralde :)

biraz öle olyo ama belkide normaldir yani bi açıklaması wardır :)

merhaba kazık yememişsiniz .. bence gayet normal bir davranış muhabbetler yer değişikliğinden çok çabuk etkilenen kuşlardır .. ben çift muhabbet alırken kesinlikle altında yumurta veya yavrulu almam pet shop tan alınan veya üretimhaneden alınan bir muhabbet çifti istediği kadar aynı kafesinde veya aynı yuvalığında gitsin hiç farketmez yer değişikliğini anlayan kuşlar huzursuz olur ve yumurtaya yatmaz kırar hatta veya yavruları öldürür o yüzden alcağınız eşler kesinlikle yumurtasız ve yavrusuz olsun yazık günah .. şu an dişinin erkeğe yaptığı saldırı tavrılarıda normal bence hiç merak etmeyin siz 1 ay içinde düzelceklerdir ..

slm arche merak etme endiselenecek bisi yok. yer degisikligi yasayan muhabbet kuslarında görülen cok tipik bir harekettir bu. uygun ortamı saglayıp huzura kavusmalarını saglarsan kısa sürede tekrar yumurtlayıp yavrularını büyütevceklerdir. Bol evcilli günler

benimkiler de öyleydi bir daha yumurtladılar ve şu an hiçbir sorun yok.endişelenme alışmaları lazım

Yanıtlamak için giriş yapın