merhabalar...bundan 2-3 ay kadar once kızım icin 2 tane cok sirin guinea pig aldım.bugun yemlerini yenilerken 3 tane minicik yavru gordum...ne zaman dogurdugu hakkında hicbir fikrim yok ama yavrular cok sirin ve gozleri hala kapalı...isismleri ise vini,vidi ve vici :)
ne yapmam gerekir? kafesi temizleyebilirmiyim? ( bu arada anne cok saldırgan) bana yardımcı olursanız cok sevinirim...
sevgi
merhabalar
ne yapmanız gerektiği konusunda pek bir bilgim yok ama yavrular kısa tuyluyse ve birini satmayı düşünürseniz biraz büyüyünce satın alabilirim :) 🔒 Üyelere Özel
bu konuda yardımcı olamam ama satmak istersen alırım bursadayım
merhaba.. oncelikle yavrularınız hayırlı olsun.. sanırım bir süre yavruları ellememeniz gerekli ama tam bir bilgim yok malesef.. ama yavrularınız kısa tuylu ise,istanbul`daysanız ve birini vermeyi veya satmayı düsünürseniz talibim.. teşekkürler..
__Selamlar,
__Benim hamsterlar ile çok tecrübem var. GuineaPig hiç beslemedim ama doğalarını bilirim ve hamsterlara benzeyen çok yönü var. Bildiğim kısmı işinize yarar diye düşünüyorum;
__İlk olarak yavrulara yabancı kokular bulaşması anneyi huzursuz eder, bu yüzden en azından ilk 2 haftalık sürede yavruları ellememeniz doğru olur ve annenin rahatsız edilmemesini sağlayın. Annenin ve yavruların tamamiyle kapalı olacağı bir yuvanız vardır zaten, eğer açıkta kaldıysa biraz daha taban malzemesi (talaş) koyabilirsiniz.
__Ayrıca yanından babayı ayırmanız gerekir yoksa baba, anneyi yeniden çiftleşmeye zorlayabilir.
__Annenin yemeğini arttırın ve isterseniz suyuna biraz süt katabilirsiniz 1/3 kadar(kalsiyum için) ve en geç iki günde bir değiştirin. Yuvayı, yavrular kendi başlarına dolaşmaya ve yemeye başlayana kadar temizlemeyin, kendi dışkıları onlara zarar vermez.
__Umarım sağlıklı büyüyen yavrularınız olur :-)