Merhaba.
Elimizde 30 çift kuşumuz var. Bir oda içinde ayrı ayrı kafeslerde besliyoruz. Odamız kuşları salma olarak beslemeye elverişli. Boyu 5m genişlik 3m yükseklik ise 2.8 m. Kafeslerde üretim yaparken oda içinde salma olarak üretmeyi düşünüyoruz. Ayrıca kuş sayısını 100 ve daha fazla çifte çıkarmayı hedefliyoruz. Kafeste beslerken salmaya geçmemde ne gibi sorunlarla karşılaşırım. Salma üretime geçmem daha verimli olur mu? Bu ebatlardaki bir yerde ne kadar damızlık kuş koyabilirim? Bilen arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını rica ediyorum. Şimdiden Teşekkürler.
meraba oceyanus salma tipinde kullanacağın odayı havalandırma problemi çekebilirsin.ben bu yöntemle kuş ürettim kuşları odaya saldığın zaman yuvalarının aynı seviyeye asmaya dikkat et ve yuvalarının ebatları mutlaka aynı olsun yoksa kuşlar birbirlerini kıskanıyolar ve yuvaları paylaşamıyolar.birbirlerinin yuvalarına girip yavrularını öldürüyolar bu,salma yönteminin en kötü yönü bide bu yöntemde eşleri belirleyemiyosun.çok düşünmeni tavsiye edrim eğer benim fikrimi sorucak olursanda kafes yöntemi en sağlıklısı çünkü herşey kontrolün altında oluyo.kolay gelsin son kararını bizimle paylaşırsan sevinirim kolay gelsin...