arkadaşlar bu akşam eve geldiğimde kuşum sonunda yumartlamış bir yumurta var şimdi ne yapmam gerekiyo acaba 6 gün sonra yumurta döllenmişmi diye baktığımda acaba benim kokum yumurtaya geçti diye yumurtaya birşey yaparmı? birde ben odaya girince dişi yuvalıktan çıkıyor acaba normal mi yoksa yumurtaya birşey olurmu? şimdiden teşekkürler...
slm hayallerim senin adına cok sevindim. sakın yumurtaya elini değme gibi bi hataya rüsme. yoksa hic istemedigin sonuclarla karsılasabilirsin. kusun sen girince yuvadan dısarı cıkıyorsa tedirgin oldugu bi durum var demektir. cok fazla yanına yaklasmayın ve rahatsız etmeyin.
arkadaşlar dün değil ondan önceki akşam ikinci yumurta gelmişti bugün üçüncü yumurtayı bekliyorum dişi artık benim odaya girmemi falan takmıyor dışarı çıktığınıda çok nadir görüyorum şimdilik bir sorun yok gibi ilk yumurtadan ne zaman yavru çıkar acaba vede yavru maması diye bişi duydum acaba nasıl yapıyor başka birşeye gerek varmı şimdiden teşekkürler...
slm hayallerım. bu cok guzel bı haber. butun pet shoplarda hazır mama bulabılırsın. ben de tavsıye ederım sana bol evcıllı gunler
arkadaşlar artık daha fazla mutluyum birkaç saat önce baktığım da 3. yumurta gelmişti bundan önceki yazıma hala cevap alamadım.
peki yumurtalar ne zaman çatlar???
cevapların için teşekkürler ``gokhankuscu84``
ve `ccan`
yumurtalar iki gün arayla her biri 20 gün civarında çatlamaya başlar sanırım ilk yumurtadan civciv çıkmaz ama dierlerini kontrol edebilirsin 4 yada beş tane olunca ilk yumurtaya ve ikinciye bak bakalım içinde kanlanma varmı yoksada elleme acemiliğindendir ikincide muhakkak çıkar o yavrular kabuksuz kuş yemi al erkek dişiyi rahat besler emin olabilirsin mamada bakımsız kuşlara verilir yavrulara ama seninkilerin annesi var gerek yok ok
merhaba hayallerim;
senin adına ok sevindim. umarım yumurtalarının hepsinden yavru çıkar. fakat sana tavsiyem, fazla yuvayı kontrol etme, anaç kuşlar senden huylanabilir ve yumurtalara ve yavrulara zarar verebilir.
mama konusuna gelince, hazır mama alman bence gereksiz. vereceğin ek yiyeceklerin yeterli olacağını düşünüyorum. kuşlarına yumurtayı haşlayıp verebilirsin, yeşillikler, meyveler, fazla olmamak kaydıyla ekmek vb. ek yiyecekler vermen yeterli olacaktır.