Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Dış Filtre Markalarının Gerçek Debisi
Selamlar, iki haftadır dış motor almak için karar vermekle kafa patlatıyorum, forumda konularıma yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Şu an seçeneklerimi mümkün olduğu kadar azalttım, öğrenmek istediğim kullanan arkadaşlardan, kullandıkları dış motorların gerçek debileri hakkında yorumları. Bugün güvendiğim akvaryumcu bir arkadaşla konuştum markalar hakkında söyledikleri şunlar; Eheim: Motor kafasının üzerinde ne yazıyorsa gerçek debisi dolu halde odur. Tetratec: Dolu halde motor kafası üzerinde yazanın %15-%20`si kadar debi kaybı var Dolphin: Dolu halde motor kafası üzerinde yazanın %25-%30`u kadar debi kaybı var. Atman: Dolu halde motor kafası üzerinde yazanın %40-%50`si kadar debi kaybı var. *Arkadaşım bunları ölçtüğünü söyledi. Bu markaları kullananlardan yazdıklarımı doğrular yada aksini söylerlerse sevinirim ve uzun süre kullanımdan kaynaklanan debi kaybı hangi markalarda, sizce ne kadar oluyor? Şimdiden teşekkürler.
Dış filtre kulanımında suyun debisinden daha önemli şeyler var su debisine takmayın fazla her dış filtrenin debisi filtreden filtre değişir mesela 2 adet atman f4 filtre miz var diyelim birinin içi tıka basa filtre mazemesi doldurulsun diğeri normal ölçüler doldurulsun fazla ve gereksiz doldurulan filtre aynı marka aynı model olduğu halde az su çıkarır nedeni gereksiz malzeme kullanılması ve bunun gibi bir çok neden diyelim filitrenin akvaryumdan yüksekliği buda filtrenin debisini düşerir başka olarak zamanla filtre borularındaki yosunlaşma temizlenmesi gerekir buda filtre debisini değiştirir tabi filtrenin içindeki malzemeler bunlarda gerekli peryorlat da temizlenirse filre her zaman yüksek performnasta çalışır fitre seçerken dayanıklılık parça garantisi gibi gerekli şeyleride arayın filtrelerinde yazan su debi seviyelerine gelince hemen hemen hepsinde abartılma var ama bunlar fabrikada içleri boşken ve eniyi ferformansta iken verilmiş değerler olabilir.Filtre alırken akvaryumun su miktarına göre akvaryumu saat de 3-4 defa çevirmesine dikkat edin eğer ilerde akvaryum büyütülecekse bunu hesaba katarak filtre semiyapın.Marka ya gelince paraya kıyarsanız eheim alın derim yok biraz daha uygun ve performaslı bişe olsun diyorsanız tetrayı tercih edin.