Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Yeni Akvaryum ve Yeni Akvaryumcu

Merhabalar... Devamlı aklımdaydı.Evde balık beslemek, büydüklerini, çoğaldıklarını görmek.Geçen gün gittim 35x25x15 cm ebatlarında küçük bir akvaryum,akvaryum içi filtre ve termostatlı ısıtıcı aldım.Şu an akvaryumumda 3 küçük japon, 2 kılıç balığı, 2 ay balığı, bir beta, bir vantuz ve birde çöpçü var.Ay balıkları bugünlerde çiftleşiyor satıcının dediğine göre yakında çoğalacak.benim sorularım şunlar: 1.)Akvaryumum bu kadar balık için yeterli boyutta mı(Başka hiçbirşey yok akvaryumda yeşillik oyuncak vb.) 2.)Satıcı bu balıklar birbirleriyle sorunsuz yaşar demişti.Ancak Kılıç balıkları devamlı japonları kovalıyor.Ve didikliyor.Bunun sebebi nedir? 3.)Akvaryumumu hangi sıklıkta nasıl temizlemeliyim? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Selamalr, balıklar hakkında çok fazla tcrübem olmasada ilk akvaryumum sizinkiyle aynı boyuttaydı, benim fikrim bu boyutta bir akvaryum için balık sayınız çok fazla hatta sadece japonlar büyüdüklerinde onlara ancak yetecktir ve ikincisi balık türleri bana pek uyumlu gelmedi, kılıçların saldırgan balıklar olduklarını ve diğer balık türleri ile pek iyi anlaşamadıklarını duymuştum, betayı söylemeye bile gerek yok nam-ı değer dövüş balığı, vatoz ve çöpçülerin gigerleriyle uyumsuzluk gösterebileceklerini sanmıyorum ama bu kadar kalabalık bir ortamda onlardan bile sorun çıkabilir belki, balıklarınızın toplam ve tür sayısını azaltmanızı tavsiye ederim.

img

kabaltah

18 yıl 2 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ