Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Balık cinsiyeti.Yardımcı olurmusunuz ?

Merhaba arkadaşlar.700 lt lik akvaryumumda yaklaşık 35 tropheus ( duboisi,ıkola.bemba,chimba) besliyorum. Balıklar damızlık boyda yaklaşık 12-15 cm boydalar ve yavru verenler var.Şu an 13 yavrum var. Yaklaşık 1.5 yıldır büyüttüğüm bu balıkların cinsiyetini öğrenebilmiş değilim. Akvaryumda kavgalar başgösteriyor. Erkek dişi oranı nedir bilmiyorum.Erkek sayısı fazla ise azaltmak istiyorum.Sordugum arkadaşlar yüzgeçlerine bak dediler ama hala bu olayı çözemedim kendimden şüphe etmeye başladım :) Yanı bi arkadaş çıkıp gelse inanın yol parasını karşılayacam :)) Yanı arkadaşlar bu cinsiyet öğrenme işinin pratık yolu nedir .Bununla ilgili ayrıntılı resimli ve benim gibi amatör hobby cilerin anlayacağı bir kaynak varmıdır.Sanırım bu akvaryumdaki erkek dişi orantısızlıgı yüzünden verimli yavru alamıyorum. İşin kötü tarafı akvaryumum büyük olması sebeiyle ve malum tropların hareketli balık olması nedeniyle hangi balık hangisiyle kurlaşıyor kim kimin efendisi kim baskın onu da çözebilmiş değilim. Yavruların anne babasını bile çözemedim. Kendimden utanıyorum :) durum bundan ibaret .Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

img

falco

21 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili Falco tropheus cinsi balıklarda cinsiyeti ayırmak zordur. erkekler ve dişiler birbirlerine çok benzer.Erkeklerin çeneleri dişilere oranla daha çıkıktır . dişilerin üreme organı erkeklerin üreme organından daha büyüktür. ufak boylarda cinsiyeti ayırmak imkansızdır. akvaryumcuların çoğu da biz ayırırız derlerse bile inanma derim ben. belli bir boydan sonra iyi bir büyüteç veya saatçilerin ve kuyumcuların kullandıkları büyüteç ile bakılarak cinsiyet büyük ihtimalle tam olarak anlaşılabilir.

img

hotorange

19 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu durumda 35-40 balıgı tek tek yakalayıp incelemem gerekiyor :)

img

falco

21 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın Falco

Aşağıdaki linkte faydalı bilgilere ulaşabilirsin.
http://www.akvaristler.org.tr/forum/showthread.php?t=285

Saygılar
Metin Koca
Akvaristler Derneği

img

metinkoca

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ