Ya benim hamster bugun dogurdu ne var bunda diceksiniz ama ben iki hamsterimida kiz bilirken biri erkekmis ve kiz olan dogurdu erkekde kacmisti ve bu savah hamsterimi elime bir aldim altinda minnacik bir et parcasi ve yurumeye basladi o minicik yavru arkadaslar ne tuyu var nede baska birsey anne yavruyu yermi ondan korkuyorum vede benim onlara ozel bir bakim yapmam gerekirmi kafesde bir anne ve bir yavru var altindada gazete kagitlari sizce sorun olucakmi yavru ne kadar zaman sonra tuyleniyor onu elime almam dogru olurmu sizce !??????
forumda biraz dolassaydın sorunun cevabını alabilirdin ama yinede yazıyım.
yavrular sütten kesilene kadar yani yaklasık 1 ay kadar olunca anneden ayırman lazım.bu süre içinde yavrulara sakın dokunma.yavrulara baskasının deydigini yani kokusunun degistigini anladıgında yavruları yiyebiliyor veya çeşitli zararlar veriyo.
anne yavruları şimdi yemez fakat yavrulara elini pek sürme kokun geçerse o zaman yiyebilir...anneye özel bakım yapıcaksın yicek miktarını biraz fazlalaştır bide fazla ışık almayan bi ortamda tut ışıktan rahatsız olabilir erkeğide kesinlikle yavruların olduğu kafese koyma yavruları yer yavrular biraz büyüdükten sonra anneden ayırmalısın yoksa yavruları yiyiyo benimki bütün yavrularını büyüdükten sonra yemişti:( hayırlı olsun güle güle büyüt:)
bu sabah kalktigimda iki yavruda olmustu sadece bir tane yasiyor oda annesinin surekli altinda zaten onlari hic ellemedim yavrulari sadece kafesin icini temizlemek zorunda oldugumdan bir kez ellemek zorunda kaldim insallah bu bir tane yasar hersey icin saolun
bu cok uzucu bi durum ya yavruları bekle doğsunlar ve ölsünler her yürek kaldıramaz bu acıyı
genelde yavru doğduktan sonra bir süre kafesi falan temizlemekte dahil ilgilenmemek gerekiyor sadece su ve yem verilmeli ve hiç dokunmamak lazım tüylenene kadar.erkek olan başka kafese alınmalı yavruları yeme tehlikesi var.ekstradan taze meyve falan vermek iyi olur.bazen hastalıklı doğanlar ya da doğumda sorun falan oluyor onlar ölebiliyorlar.bende de gonzales var bir sürü yavru büyüttüm=)