Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Lutfen Yardim (Lepistes)

Arkadaslar slm; 10 adet 30 gunluk, yaklasik 30 adet 1 haftalık yavru ve 2 disi ile 1 bir adet erkek buyuk lepistesim var. Ancak son 2 gundur buyuk disi lepistesler kavga ediyor ve her ikisinin de solungaç kısımları kanamış gibi. ayrıca rekleri de soldu, kuyruk kısımları adeta reklerini kaybetti ve saydamlaştı. bunun sebebi ne olabilir, ne yapmam gerekiyor? Acilen yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkur ederim.

img

b_onur

19 yıl 6 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum. Baliklarimi kaybetmek istemiyorum. Lutfen yardim!!!

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

TAM EMİN DEĞİLİM AMA SUDAN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR.AKVARYUMUN SUYUNU EN SON NEZAMAN DEĞİŞTİRDİN.SUYA KİMYASAL İLAÇLAR KATIYORMUSUN.AKVARYUMUN OKSİJEN DENGESİNİ NASIL AYARLADIN.AKVARYUMUN EBATLARI NEKADAR.VE SON OLARAK AKVARYUMUN TABANINDA KAÇ SANTİMLİK KUM VAR.AKVARYUMA ÇOK SIK MÜDAHALE EDİYORMUSUN ÖRNEĞİN ELİNİ ÇOK SIK AKVARYUMA SOKUYORMUSUN.DIŞ FİLİTREMİ KULANIYORSUN YOKSA İÇ FİLİTREMİ VE NE SIKLIKTA TEMİZLİYORSUN.BU KONULARDA BANA BİLGİ VERİRSEN SANA YARDIMCI OLABİLİRİM.UNUTMADAN AKVARYUM SUYUNUN SICAKLIĞI NEDİR.UAMRIM BALIKLARIN YAŞIYORDUR.

img

fırato

20 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

FIRATO cok tesekkur ediyorum. Akvaryumda 14 lt su var. Her bes gunde bir suyun 5 lt`sini dinlendirilmis su ile degistiriyorum ve dinlenmekte olan suya koruyucu amacli 1 damla conta (mavi) katiyorum. Dinlenmis olan suyun sicakligini akvaryum su sicakligina esitledikten sonra degisim yapiyorum. Suyun ısısı 27 derecede sabit. Tabanda 1.5 cm kum var. Ic filtre kullaniyorum fakat havalandirmayi hava moturu ile 24 saat boyunca yapiyorum. Akvaryuma cok sık mudahale ettigimi soyleyebilirim. Akvaryumun resmini gormek istersen; http://img442.imageshack.us/img442/7995/dsc01683fz6.jpg Baliklarim simdilik hayattalar ancak cok durgunlar. Surekli karanlik yerleri tercih edip hareketsiz duruyorlar (ornegin filtre altini). Cok tesekkur ediyorum, cevabini bekliyorum.

img

b_onur

ÖZEL MESAJ

Merhaba Onur akvaryumun resmini göndermen iyi olmuş.Öncelikle sana şunu söyleyeyim akvaryumun gerçekten güzel.Seni kutlarım.Gördüğüm kadarıyla balıkların sağlık durumu iyi gözüküyor.Bu fotoğrafı ne zaman çektin bilmiyorum ama fotoğrafta gözüktüğü kadarıyla bir problem yok.Balıkların durumu iyi.Balıkların akvaryumda belli yerlere saklanmaları doğaldır.Bunu uzun süreli yapmalarnın nedeni şu olabilir.Akvaryum çok ortalık bir yerdemi?ve sen onların başından bir an olsun ayrılmıyormusun.Balıkları çok sık rahatsız edersen balıkar rahat hareket etmezler.Gördüğüm kadrıyla akvaryuma biraz fazla dekoratif koymuşsun.Bu alanı daraltmış akvaryumun küçük olduğunu düşünürsen bu pek iyi değil.Akvaryumun kumunu iri taneli seçmişsin bu küçük balıklar için pek kullanışlı değil neden diyecek olursan balıklar akvaryumda dolaşırken ara sıra kumları ağızlarına alıp karıştırırlar lepisesler bunu pek sık yapmaz ama genede balıkarın boyutunu düşünürsen bu kum biraz fazla iri taneli olmuş.Artı akvaryumuna koyduğun kum miktar olarak az gözüküyor.Akvaryuma ince normal irilikte bildiğimiz sahil kumundan tabanda en az 2,5 cm kalınlık oluşturacak şekilde kum eklemelisin.Burdaki amaç suyun kimyasal dengesini kurmak bu kumun belli kademelerinde suyun nirat yönünden filitre edilmesine yardımcı olan bakteriler üremesini sağlamaktır.Bu bahsettiğim bakterilerin üremesi için oksijen ve ısıda çok önemli.Akvaryumdaki kumu bir kere koyduktan sonra bir daha karıştırma pislendiğini düşünerek yıkama bırak öyle kalsın.Akvaryumda iç filitre yerine dış filitre kullanmanı öneririr.Hem akvaryumunda fazla yer kaplamaz.Temizlik Açısından sürekli suya temas etmeni engeller.Suya ne kadar çok temas edersen hastalık riskini o kadar çok arttırırsın.Dış flitreyi 3-6 ayda bir temizlersin.Fazla sıklıta Değil çünkü filitrenin içindede suyun kimyasal olarak arıtılmasını sağlayan bakteriler ürer.Sıcaklığa gelince 27 derece sıcaklığı ben çok buluyorum bence 22-25 derece ideal niye diyecek olursan tecrübelerime dayanarak söylüyorum fazla sıcakta balıklara zarar veren bakteriler çok çabuk ve hızlı bir biçimde ürüyor.Balığa faydadan ziyade zarar veriyor.Eğer akvaryumun sürekli sıcak olan bir odada duruyorsa ısıtıcı kullanma bırak akvaryum sıcaklığını oda sıcaklığına göre kendi ayarlasın.Zaten fotoğrafta gördüğüm kadarıyla filitreyi ısıtıcıya göre çok ters bir yere koymuşsun.Bayağı uzattım galiba eminim sıkılmışsındır.Eğer devamını istersen yazmaya çalışırım.Saygılar...

img

fırato

20 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

FIRATO gecekten cok tesekkur ediyorum. Cok ayrintili yazmisin, sakin sıkıldıgımı dusunme, zevkle okudum. Fotogtafi cevap yazmadan 1 dak. once cektim Firato. Dediklerin cok dogru, akvaryumun basindan ayrilamiyorum ve bu sepepten olabilir saklanmalari. Elimde 60 lt lik bir akvaryum var fakat simdilik kaplumbagalar var onda. Bir arkadas kaplumbagalari istedi ve onlar gidince disi ve erkek baliklari bir sureligine ayirmayi dusunuyorum. Cok erken dogup yapip yipranmasinlar. Bilmiyorum dogru bir dusunce mi? En kisa zamanda ince taneli kum almaya caliscam. 30 gunluk onceki yavrular henuz renklenmedi, lepisteslerin renklenme sureleri ne kadardir? Ayrica en erken ne zaman ciftlesmeye baslarlar? Ayirmak icin gec kalmak istemiyorum. Cok soru soruyorum sanirim, seni mesgul ettigim icin kusura bakma. Cok sagol...

img

b_onur

ÖZEL MESAJ