Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Piranhalar yemiyor...

merak ettiğim bir konu var ve paylaşmak istedim eğer bu konuda tecrübe sahibi kimseler varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevineceğim.. ki konu şu; serasalmus nattereri cinsi dedikleri piranha lardan aldım (şu an ortalama 8 er cm boyutundalar)birkaç ay önce 8 adet ve bunların yanında da 4 adet ortalamaları yaklaşık 17-18 cm olan 4 adet kırmızı pacu vardı iki hafta öncesine kadar pacularla hiç geçinememesine rağmen, onlarla birlikte et, canlı yem, canlı balık, yiyen balıklarım iki hafta öncesinde pacuları vermemi müteakip aşırı şekilde ürkekleştiler ve odada en ufak titreşim (parkeden dolayı olsa gerek) veya hareket gördüklerinde kaçmaya başladılar ve ne atarsam atayım yemiyorlar sadece gece attığım et parçası olursa sabahı yenmiş oluyor onun dışında gayetyüzsüz ve saldırganken neden bu şekilde saklanmaya başladıklarını ve ürktüklerini çözmüş değilim... yorumları bekliyorum. saygılarımla

img

hotorange

19 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tahminim sürü hayvanları olan nattereriler pacuları da sürüden gördüler ve pacuların cüsseleri onlara cesaret veriyordu,şimdi onların yokluğundan dolayı biraz ürkekler. Diğer senaryo;nattereriler yemeklerine hep şüpheyle yaklaşırlar ve verilen yeme genelde sürü lideri ilk hamleyi yapar ve bunun akabinde diğerleri da saldırıya geçer,pacular yemeklere hep ilk hamleyi yapıyorsa onlar da o şekilde rahatlıkla saldırıya geçmiş olabilirler,şimdi pacular olmadığı için sorun yaşanıyor olabilir. Çözüme yönelik sorular; Işık günde ne kadar duruyor? Şiddeti ne kadar? Akvaryumda nattererilerin saklanabileceği yeterince kuytu/delik varmı? Yemekler aç olduklarında mı atılıyor?

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle cevapladığın için teşekkür ediyorum `mfe` .. sorularının cevapları şunlar; -ışık günde 10-12 saat arası açık kalıyor. -loş sayılabilecek bir ortam çünkü sadece içinde ne olduğu rahatca görülebiliyor kısaca parlak bir durum yok, -saklanabilecekleri yerler mevcut... zaten oralardan pek çıkmıyorlar ancak ve ancak odada ışık olmasa da parkeden bile titreşim gitmediğinde ( ya uyuyor ya da ölü olmak lazım :) )çıkıyorlar ortaya ve aşırı ürkeklikleri devam etmekte.... -yemeklerini genelde 2 günde bir kez veriyorum ve önce bahsettiğim şekilde... önceden neredeyse elimden yiyebilecek kadar cüretkar olan bu balıklara ne oldu ? ? ?

img

hotorange

19 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Pacuların boyu natt lara göre çok büyükmüş.Eğer piranhalarını biraz daha cesaretlendirirsen ileride senin pacularını yem niyetine atabilirsin.Ürkeklik her balıkta olur.O boydaki balıkların saklanmalarına ihtiyaç yoktur.2 gün aç bırakıp bir canlı yemle tekrar başlayabilirsin.Unutmaki 14cme kadar istediğini uygulayabilirsin.Ne demişler ağaç yaşken eğilir.

img

gurkankurtay

18 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ