Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
pengasus üremesi
ben yaklasık iki aydır bu cins balık besliyorum. Bundan iki hafta kadar önce akvaryumumda 9 tane yavru balık buldum ve yavruluğa ayırdım. Üremesi zor olan bu balıkların üremesi ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
merhabalar ben oğulcan akvaryumlarda çok zordur ama üremez diye bir kaide de yoktur. 25 cm boyu aştıktan sonra üremeye başlıyabilen bu balıklar için 750 litre ve daha fazla akvaryumlarda üretilebilirler. erkeklerinde sırt yüzgeç 90 derece dik ve kırbaçlıdır ayrıca renkleri metalik gridir. Dişilerde ise hem daha koyu bir renk hakimdir hemde yüzgeçler çok kısa kırbaçlı ve en dik hali 45 derece kuyruğa doğrudur. üreme zamanlarında erkekler sürekli olarak su yüzeyine doğru yaklaşıp sanki girdap oluşturma çabasında gibi döne döne tabana inerler. Bu arada yumurtlamaya hazır olan dişi balığı cezbedebilirse dişi balık onun yanına yaklaşır ve erkek dişi balığın etrafında dönerken yumurtaları döller. döllenen yumurtalar tabana doğru dökülürken aynı zamanda başka balıklarda bu yumrutaları afiyetle yiyebilecekleri için akvaryumda başka balık olamamalıdır. fakat buna rağmen erkek sayısının dişi sayısının iki misli olmasında yani en az, 2 erkek 1 dişi olmasında yarar vardır. erkekler sıra ile gelip dişinin etrafında dönerek yumurtaları döllerler. Daha sonra yumurtlama işi biter bitmez erkekler tabana inip yumurtaları yemeye başlarlar. buyüzden yumurtlama olayı biter bitmez tüm balıklar akvaryumdan çıkartılmalıdır. Yumurtalardan yavrular bir hafta sonrasında çıkmaya başlarlar. Yavruların çıkması iki gün sürer. ve çıkan yavrular hemen taşlar ve kayalar aralarına girerler yüzmeye başladıktan sonra (yumurta keseleri tamamen boşalınca) bitkiler üzerindeki ufak canlılara saldırırlar. 1 hafta içinde 1-2 cm boya ulaşırlar. büyümeleri çok hızlı olan bu balıklar bir yaşına geldiklerinde (doğada) 1metre boyuna ulaşmış olurlar. [email protected]