Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
beta hakkında yardım
iyi günler. yaklaşık 1.5 yıldır beslediğim betamın son 1 aydır kuyruğunun yaklaşık 3/4 ü eridi ve balık sürekli sağ yanına yatık şekilde duruyor.tek besliyorum.sıcaklığı 26 derece civarı.bir tür mantar hastalığı olabilirmi.yardım edebilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.ayrıca kullanabileceğim ilaç varsa adını yazarsanız sevinirim. teşekkürler
balığında büyük ihtimal ile besin eksikliği söz konusu yediği yemi değiştir derim ben bu bahsettiğin konu sürekli aynı yem ile beslenen herhangibir balıkta da oluşabiliyor ve betalar da pek gaddar balık değildirler.sen proteini zengin bir yem ile beslersen düzeldiğini göreceksin;)
teşekkürler cevabınıza.söylediğiniz türden yem aldım.bakalım.umarım işe yarar.iyi günler.
Balığınızda kuyruk erimesi var günde 3 defa kısa süreli (5-8 dakika)10lt suya 2 çay kaşığı oranı ile kalın tuz banyoları ve ısısı 28-29 dereye çıkarılmış bir akvaryumda metilen mavisi tedavisi öneririm. ayrıca ışığın kapalı olması tedavi süresini kısaltır. sağlıklı Balıklar
üzgünüm arkadaş ama yan yüzmesinin sebebi sanırım hava kessesinin patlaması düzelmesi bir şans bence suyunu değiştirirken falan akvaryuma veya suya yüksekten bıraktıysan hava kesesi patlamıştır
sey bana da yardımcı olurmusunuz ??? benimde 6 aydır betam var erkek eger arkadaslardada olduğu gibi yani aynı sorun bendede olumu