Kuş Forumları > Kuş İlanlar
arkadaslar kuş mustafa arkadasımıza satılmıştır. kendisinin izni ile millet jumbo nasıl olurmuş görsün diye konulmuştur. artık piyasada ki jumbo denilen kuşları bununla kıyaslarsınız. boş yerede aldanmazsınız. tel: 0544 4862550 [email protected]
gerçek avrupa orjınal jumbo dur. bu kuştan türkiye şartlarına göre yavru almak çok zordur bir jumbocu arkadaş bu kuştan yavru alırsam jumbocuların kralı olacağımı söylemiştir.ama yavru alamayacağım. orjinal jumbo kafa yapısı vucuduna göre oldukça iri ve gözlerin yarısı tüylerle kaplıdır gövdesi kafa iriliği bakımından büyük yada aynı irilikte olmayacak. jumbonun herçeşidi var. türkiyede ürettiğimiz yavru jumboları avrupadaki kıyaslarsak orj.jumbo değildir. biz buna türk jumbosu deriz. Avrupada olan orjınal jumboların fiyatı oldukça yüksektir. 400 euro kadar çıkıyor.
mumit kardes ne demek istedigini anlamadım. daha anlaşşılır yazarsan sevinirim
yanlış anlama olmasın.senin dediğin gibi millet orjinal jumbo arıyorsa alırken aldanmasın o bakımdan orjinal jumbo nasıl olduğunu hem resim ekledim hemde özellikleri yazdım.her jumbo kuşa jumbo diyoruz ama orjinal jumbo demiyoruz. jumbonun birkaç çeşidi var. tabi fiyatta fark ediyor.
Arkadaşlar şu jumbo işini neden bu kadar dallandırdığınızı bir türlü anlamıyorum. Buişe yeni başlayan arkadaşların kafasında binlerce soru oluşmasına sebep oluyorsunuz. Avrupa yada Amerika veya diğer ülkelere bakarsanız bu kuşlar sadece `BUDGERİGAR` diye adlandırılır. Vebu kuşlar öyle sizlerin dediği gibi yok yavru vermez yok kısırdır gibi nedenlerle buralara gönderilmez. Adamlar uğraşır dernek kurar ve bu kuşları ırk kuşu diye üretip yarışmalara sokarlar. her ülkedeki kuşun tabiki doğal olarak genetik şekillenmesi farklı olmakla birlikte aşağı yukarı kuşlar birbirini andırır. yani oralarda belirli bir standart vardır ve bu esas teşkil eder. bizdeki gibi yok kafasıydı yok boynuydu yok sırtıydı yada yuvarlaklığıydı veya uzunluğuydu gibi tartışmalar yoktur.merak edenler budgerigar yazıp google`dan baksınlar bizde arkadaşların yaptığı seninki jumbo değil benimki jumbo dur tartışmasının ne kadar anlamsız ve gereksiz olduğunu anlarlar. eğer bu işi ben çok iyi biliyorum diyen var ise bana Alman muhabbet kuşları ile Hollanda YA DA Amerika İngiliz Kanada muhabbet kuşları arasındaki benzerlik yada farklılıkları açıklarlarsa çok memnun olurum. Mesela Alman ların üretttiği JUMBO dediğimiz kuşlar neden diğer ülkelerinkilerden farklıdır.özellikle vücut ve kafa yapıları.bilen var mı. bence lafı fazla uzatmayalım bu kuşlara meraklı olanlar gelin bir başlık `FORUM` altında buluşalım bilgi deneyim ve kuşlarımızı tabiki resimler yolu ile paylaşalım.Ama ben şimdiden şunu söyleyebilirim ki çok az insan bu teklife sıcak yaklaşacak. çünkü buraya yazan ya da resim koyan arkadaşların öncelikli amacı TİCARET.Herkese iyi günler ve saygılar.
selam arkadaslar uzun süredir işlerimden dolayı nete giremiyordum.o yüzden cevap yazmakta geç kaldıgım için kusura bakmayın. ben yokken eski ve anlamsız tartişmalar tekrar gündeme gelmiş jumbo muhabbetkuşu var mıdır yok mudur diye..benim verdigim başlık altında birşeyler yazıldıgı içinde malesef cevap vermekte bana düşüyor. internet girip budgerigar yazınca ki zaten kelime anlamı muhabbetkuşu demek oluyor normal yerli muhabbet kuşlarının sitelerine ulaşmanız son derece dogal birşey. ancak english budgie yazarsanız bizim jumbo muhabbet dedigimiz kuşlara ulaşabilirsiniz. budigerigar yazınca normal muhabbetkuşu sitelerinin çıkmasından yola çıkarak jumbolar yok demek ne kadar yanlış bir düşünce. Tüm bunların dışında Türkiye`de jumbo muhabbet kuşu üreten ve yetiştiren,bu işe emek harcayan arkadaşlarımız var. bu arkadaşlarımızı yurtdışında jumbo muhabbet yok diyerek hiçe saymakta bir o kadar yanlış.almanyada yada amerikada jumbo muhabbet kuşu var yada yok diyerek mi TÜrkiye`de var olup olmadıgına karar veriliyor.yada bu konuda kriterleri illa yabancılar mı belirlemeli. ama illaki yabancılar kriter versin bizde ona göre jumbo var mı yok mu karar verelim diyorsanız kriterlerinide yolluyorum. yurtdışında olsun yada olmasın benim için farketmez Türkiye`de jumbo muhabbet kuş vardır.