Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
üzGÜnüM...
sanırım frozen haklıydı... şu an 9 adet kupluşum var ve ekonomik nedenlerden dolayı 3 tanesini vermek zorundayım 6 tanesini idare ediyorum ama 9 tanesine yem yetiştirmek zor gelmeye başladı ve tabiii bunda dünyaya yeni gelen kızımında rolü büyük :) sanırım maddi olarak beni sıkıntıya sokmaya başladı bu nedenle kapluşlarımdan 3 tanesini bakabileceğine inandığım birisine vermek istiyorum.. :( ilgilenirseniz ben istanbul üsküdardayım mail [email protected]... inanın bunun için çoook üzgünüm ama kzımın ve diğer kapluşların sağlıklı yaşamaları ve büyümeleri için sanırım bu gerekli....
Ne gerek vardı buna ? Şimdi siz kapluşunuzu verirken içinden nasıl 3 tanesini ayıracaksınız ? İçiniz burkulmayacak mı ? Onun için en güzeli besleyebileceğimiz kadar kapluş almak. Kapluşlarınıza inşallah en kısa zamanda bir yuva bulursunuz. İyi çalışmalar...
Etce
Herşeyden önce yeni kızınla birlikte uzun sağlıklı mutlu bir hayat dilerim.
6 kaplumbağa da çok , sen 7 sini ver geride 2 tane kalsın. Evet biliyorum Sophienin seçimi gibi olacak , hangi ikisi geride kalacak hangileri gidecek , çok zor bir seçim. Ama hayatta bazen bu tür zor ama gerekli kararlar almamız gereken anlar var. Verdiğin kaplumbağalar asla senin gibi birini bulamazlar ama inan bana 6 kaplumbağa da olmaz hele ki yeni doğmuş bir bebekle. Her biri 15cm lik 6 su kaplumbağası ve onlar için gerekli olan yüzme alanını ve su hacmini bir düşün. Peki ya 20 cm oldukları zaman... Hem senin hem onlar için çok zor olur.
Üstelik Daha akvaryumların da sorunlar başlamadı birde sorunların başladığını düşün. Sende sadece 2 kız kalsın böylece ilerde kaçınılmaz olarak oluşacak cinsel içerikli sorunlardan da kurtulmuş olursun. Ve elinde sadece 2 kaplumbağada kalsa bile genede hijyene çok dikkat et lütfen. Sana bişey olmaz ama bebekler çok hassastır
Sen forumdan destek beklerken tam tersine sana salmonella hakkında uyarı yazısı yazdığım zaman inan çok üzülmüştüm , emin ol şimdide üzülüyorum ama yeri geldiğinde çeşitli sebeplerle işin doğrusunu yazmazsak esas hatayı o zaman yapmış oluruz.
arkadaşlar elimde halen iki tane kırmızı yanak var almak ısteyen arkadaslar varsa istunbul üsküdardayım ve ücretsiz veriyorum tek şartımız canlılara değer veren ve bu sorumluluğu alabilecek kadar cesur bır arkadas olsun yeterli şimdiden teşekkurler....
ben talibim email adresim [email protected] emailinizi bekliyorum
elimde verebileceğim bir kapluş kalmadı ancak bir arkadaşımın kapluşu var vermek istiyor almak isteyen olursa oda fanusta alıpta korkunç ve acı gerçekle tanışanlardan birisi :(