Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Hamster yardım 1 :)

Arkadaşlar forumda yeniyim.Ankara`danım ve hamster almayı düşünüyorum bayramlık harçlığımla :D Sizce ne kadara mal olur kafesi 2 hamser ve kafes içi ekipmanları ? Beslemek zor mudur ? Bildiklerinizi yazarsanız sevinirim teşekkürler =)

img

turkprınc3ss

18 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım Hamster alacaksan sana tavsiyem iki tane alma.Çünkü anlaşamıyorlar.Araştırdığım kadarıyla hamsterlar zaten tek yaşamayı seviyorlarmış.Zaten biz de ilk başta çift aldık ama birini iade etmez zorunda kaldık.. Ama tek başına şen şakrak yaşıyor bizim kız.. Umarım sen de müstakbel hamsterinla mutlu olursun :)

img

durdane

18 yıl 9 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

beslemek gayet kolay ve bir okadarda zevkli:)ama kavga edince çoook kotü oluyorlar insan çok üzülüyor:(hamster içi ekipmanları pek ucuz değildir ama kendinde yapabilirsin pet şişelerinden yada kağıt havluların kartonlarından çok güzel borular yapabilirsin neyse sana hamsterlarınla mutluluklar:))))

img

sedamm__

19 yıl 11 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm...hamsterım doğm yaptı 4 gün önce 7 tane yavru oldu.ben hamsterimı nasıl beslicem ve cok hırcınlaştı bu normal mi?birde artık kokmaya başladı kafes ve ben talaşları değişteremiyorum:( değiştirirsem ne olur?

img

brşpln

18 yıl 6 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

en dogru kararı vermişsin hamster süper bişey.dersaneden eve gelince mutluluk kaynagım oluyo benim.hamsterimi çok sefiorum!! eminim sende çok seviceksin neysee hamsterınla mutluluklar diliyorum :))

img

süleymancan

18 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

brşpln arkadaşım, hamster ının hırçınlaşması çok normal, yeni doğum yapınca böyle olur. Yavrular yürümeye başlayana kadar kafesi temizleyemezsin, temizlememelisin de zaten. Sakın yavrulara çıplak elinle dokunma, anne bi daha yavruyu emzirmeyebilir(umarım bunu söylemekte geç kalmadım) Bir de takip et, yavrularını yeme eğilimi gösterebilir, onlara zarar vermeye başlayınca yavruların kafesini ayır. Ne mutlu sana.. Güle güle büyüt beebişlerini..

img

cekirdek

19 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TURKPRINC3SS arkadaş, hamsterın cinsine bağlı. Dwarf cinsi alırsan (daha küçük boyutlu olanlar) iki tane alabilirsin. Ama syrian cinsi yalnız yaşamayı sever, kavga ederler. Kafesi, talaşı rahat 40 ytl yi bulur. Özel yem almana gerek yok; kuruyemiş, fındık(kabuklu olması daha iyi), fıstık, leblebi, çekirdek,mısır, peynir, salatalık, ekmek... bir çok şey yer. Zaten alacağın yemde de bunlar var.

img

cekirdek

19 yıl 10 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm cekirdek ...bu cevabın için cok teşşekür ederim ama ben daha fazla dayanamadım.gercekten pis kokmaya başlamişdı ve ben kafesi temizledimm.birşey olmadı elimi sürmedim kürekle yavruları aldım sonra kafesi yıkayıp tekrar yerine yerleştirdim.herşey gayet normal suan ama ben ilk başta gercekten cok korktum birşey olur diye:))umarım bundan sonra da bu sekilde devam eder

img

brşpln

18 yıl 6 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım bence hemster yerine gonzales al cunku daha kucuk ve daha sosyaller hemcinsa sakın alam oldururle ama bir dişi bir erkek gonzales alırsan cok mutlu olurlar (benimkiler oyle gerçi erkek iktidarsız ama neyse)hep yan yana yatıyolar hemstırdan daha iyi bence. fareler 15 ila 9 arasında yanlız kaliteli bir kafes ,talaş , yerli malı yem, kemirme taşı,falan filan 100 ytl oluyor pazarlık yaparsan adamlar fareden değil aksesuardan kazanıyor yanlız oyle boru moru almana hiç gerek yok bosuna para tuzağı en baştan paraya biraz kıyıp iki katlı buyuk bir kafes al birde sabit dondurgeç(kefese dahıl genelde)onlara yetiyo boruyu moruyu sen yaparsın gerekirse