Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

80X40X40 akvaryum camı kaç mm kalınlıkta olmalı?

herkese selam, 80`e 40`lık sehpama uygun 80X40X40`lık bi akvaryum yaptırmayı düşünüyorum,sizce camın kalınlığı minimum kaç mm olmalı,bilenler bi zahmet yorum yazarlarsa... bir de daha önceden yaşadığım şu akvaryumda kullanılan silikonun balıkları zehirlemesi olayını kesinlikle yaşamak istemiyorum,bunun için özel bi marka,tür,cins ... bi silikon tipi var mıdır?

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

O hacimler için 6mm kullanıyorlar genelde ama ben daha kalın tercih etmeni öneririm,daha önce kendi yaptığım 50 cmlik akvaryuma ben 8mm kullanmıştım :) Akvaryumcuya yaptıracaksan onlarla da konuşup doğru değerlere ulaşabilirsin,çok para da vermemek lazım. Silikon olarak da bir çok firmanın akvaryum için özel silikonu var,alacağın yere akvaryum silikonu dersin verirler, bakarsın üstünü okursun yazar.Fiyatı da normal silikonlarla hemen hemen aynı.

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eyvallah birader ya ne başlık açsam ilk sen cevap veriyosun hızır gibisin maşallah ;) alıcagım yer zaten akvaryum imalatçısı da daha önce sütten dilim yandı çok fazla balığım rahmetli olmuştu,o yüzden acayip bi tırsak yaklaşıyorum yeni akvaryum konusuna,babamın bürosundan eve aldıgım içinde balık yaşayan akvaryumu bile komple 1 gün tuzlu suda bekletip ondan sonra balıkları koyabildim,baya bi tırsıyorum anlıycagın :) fiyat olarak da 60 ytl 80X40X40 için,75 ytl 100X40X50 için,sanırım uygun fiyatlar,akvaryumlar da sıfır tabi.. sehpa 80X40 20cm dışa taşsa da olur aslında ama karar veremiyorum

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardes sehpayi tasirma cam kalinligida ne kadar kalin olursa iyidir yaqni 8mm ideal bu olcuye ama istersen 10mm yaptir biras parasi artar ama kalite olur kafan rahat olur yani 500 lt akvaryuma 6 mm koyduranda var artik onu allah korusun yani

img

linkinpark

19 yıl 11 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

100x40x50 yaptır bence daha sonra tekrar büyütmek istememek için.Sehpayı da tam al ki güvenlik açısından problem yaratmazken estetik görünsün.Hatta mobilya kısımlarını siyah yaptır ;)

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

10 mm güzel olur.

bu ıstedıgın akvaryum en az 4 mm olmalı bence sorun olmaması ıcın

img

sinopet

20 yıl 4 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

6 mm yeterlidir

img