Kuş Forumları > Papağanlar
cennetlerimin yumurtası neden cıkmıyo
SELAM, Cennet papaganımın yumurtalarından yavru cıkmadı.Kuşların herşeyi tam,yuvası geniş,evdekiler çiftleştiklerini de görmüş.Sürekli yaptıkları yumurtaların üstüne de yatıyo dişi,ama bir türlü yavru alamadım.Yardımcı olursanız,eksigimi veya yanlışımı söylerseniz sevinirim.
cıftlesmelerı basarısız olmus olabılır.genelde ılk cıftlesmede bu tur seyler olabılır.dısı kac gundur kuluckada
yaklaşık 20-25 gün arası ilk yumurtalarına yattı sonra 1 hafta daha kalsın belki cıkar dedim ama sonra bi baktım yeni yumurtalar geliyo yavaş yavaş.ama 1 ay sonra onlar da cıkmayınca attım yumurtaları.bu gün yuvadan hiç cıkmıyodu dişi bi baktım ki içerde 4 tane yumurta var umarım bunlar cıkar. veterinerden de evit-se aldım onu da veriyodum. yapmam gereken daha ne var?
arka arkaya fazla yumurtlaması kalsiyum eksikliğine neden olur. sonucunda dengesini yitirir. dikat edin. kalsiyum içeren taşlar ve kemikler koyun. çünkü başıma geldi! benim cennet tavuk gibi 15 taneye kadar devam ettti. normalde 4-5 dir. hatta son yumurtayı çıkaramadı. telef oldu. sağolsun veteriner ablası çıkarttırdı... 4-5 ay sonra tekrar yumurta sendromuna girdi. yumurtaya başladı ve 8 den sonra offf oldu...sonuncu sertleşemedi. şişlik devam ediyor. veteriner çıkaramadı.. tombik bi şekilde evde geziniyor. hatta prof veteriner biri fazla iyi baktığımdan dolayı fazla yumurtladığını ve ilgimi ve beslenmesini çok çok düşürmemi söyledi. bir başkasıda şişlik bitince hormonlarını frenleyecek suyuna katılan ilaç verecekti...... hadi hayırlısı
Erkek ve dişinin organlarındaki tüyleri yol. Çiftleşme tam gerçekleşmiyordur. Bunuda denersen boş çıkmaz...
Öncelikle Çiftleşme konusu çok çok ayrıntılı konuşulması gereken bir konu fakat kısaca şunu ekleyeyim, kuşlarına kullandığın vitaminin VİTAFORM olsun ben devamlı kullanıyorum çok memnunum ayrıca vitaminin içerisinde antibakteriyel (bakteri oluşumunu engelleyen faktörler) mevcut. suluğu ince uzun bir suluksa yarım pirinç tanesi kadar dök ama ASLA fazla koyayım daha iyi gelsin düşüncesine girme, çünkü fazla vitamin hayvanın bütün metabolizmasını altüst etmektedir, bu vitamin yumurtlamadaki kalsiyum eksikliğini de bir nebze telafi etmektedir. Gelelim ikinci hususa yuva faktörü ve çiftleşmedeki %yüzdelik orana, bunun için en önemli faktör dişinin minimum yaşını doldurmuş olması, çiftleşmedeki süre ve erkekğinde kısır faktörü, çiftleşme anında tüylerdeki engel çok nadirdir. (ben hiç rastlamadım cennetlerde) çitfleşme anında dişi viganasını dışa doğru itmektedir ve tüyler bir ay çiçeği gibi açılmaktadır, erkek oraya rahatlıkla .... :) neyse arkadaşlar müstehçen olacak. :) Yuva Faktörü buda Türkiyede kullanılan cennet papağanı yuvalıkları yanlıştır ve verimi bu yüzden azdır cennet papağanlarının üremesinde, yuvalıklar özel ebatlarda ve doğasına uyumlu yapıya sahip olması gerekmektedir. bu yuvalıklar üzerinde uzun süre çalıştım yurtdışındaki üreticiler ile istişare ederek sonunda kendim birtane yaptım baktım çok verimli patentini onaylattırıp diğer cennet papağanı satıcılarınada gönderdim. ben bu yuvalıklardan ortalama 280 adet Türkiye geneline satış yaptım ve sonuçlar gayet tabi mükemmel. ben daha fazla yazamayacağım zamanım kısıtlı her türlü soru için mail adresim [email protected]