Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Bu olay nedir?
Arkadaşlar benim 3 lepistesim var ve yavruladılar.Artık çoğunlukla suyun yüksek taraflarında duruyorlar hemde hepsi.Ve niçin lepistesin dışkıları uzundur? Arkadaşlar benim sorularım: *Lepistesler neden suyun yüksek taraflarında takılıyorlar?Normal midir?Normal diğilse ne yapmalıyım? *Niçin lepisteslerin dışkıları uzundur?Yoksa benim lepisteslerimde mi bir problem var? _______________ = ________________
Lepisteslerin yaşam alanı su yüzeyi ve orta derinliklerdir. Beslenme alışkanlığı da yüzeydendir. Bu sebeple ağızları yukarı dönük bir yapıya sahiptir. Dışkılarının uzun olması gibi bir özellikleri yok,yapılan diyetten kaynaklandığı kesin.Canlı doğuranlar için uygun yemlerle beslenmeye geçilirse bu sorun da ortadan kalkacaktır.
Bu yemlerin adlarını biliyorsanız yazarmısınız?
mfe arkadaşın verdiği bilgiler doğrudur fakat balıkların su yüzeyinde yüzmesinin bir başka nedenide akvaryumda yeterli oksijen olmaması da olabilir... yeterli havalandırma yapıyormusun...
alpertozan arkadaşımız da doğru söylemiş :) yeterli oksijen alamayan balıklar da su yüzeyinden nefes alma eğilimi gösterirler,yeterli oksijen verip vermediğini de kontrol etmelisin-yem olarak alacağın yere canlı doğuranlar için yem alacağım demen yeterli olur yoksa söylemeye kalkarsam onlarca marka ve çeşit var,ben sera vipan yaprak yem kullanıyorum ama sera en pahalı markalardandır bu yüzden farklı bir ürün de tercih edebilirsin
Şuanda Eheım bir iç filrem,sera ısıtıcım var.Ve büyük lepistesler için yem olarak SANYU TROPİCAL.Yavrular için SERA Microgran kullanıyorum... Sizce doğru mu?
Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. ____________*****_____________
Tamamı uygundur ancak bunlardan daha önemli olan; ısıtıcıyı yerleştirdiğin yer,ayarladığın sıcaklık,filtreyi temizleme sıklığın,filtre oksijen vanasının ayarı,yemleme sıklığın,miktarın... ;)
Filtrem akvaryumun sol arka köşesinde ısıtıcımda sağ arka köşede böylece filtreden çıkan su ısıtıcıya çarparak ısının akvaryuma yayılması ve günde 2 kere yemleme yapıyorum filtreyide haftada bir yada iki haftada bir temizliyorum.Isıtıcının sıcaklığıda 28 derece...
dostum slm balıkların yukarda yüzmesi ark dediği gibi lepisteslerin yapısı gereği onlara katılıyorum.ama dışkılarının uzaması balıklarının kabız olduğuna işarettir ve müdahale etmen gerekir.aksi taktirde sonuç ölüm olur.yapman gereken akvaryumcudan canlı yem alıp vermek yada ıspanağın damarlarını çıkar haşla ve ufalayıp balıklara ver.kabız olan bakılar durgun ve mutsuz olur sende seyir zevkinden mahrum kalırsın.