Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

japon balığımın pulları dökülüyor

japon balığımın pulları dökülüyor yaklaşık 1 aydır. bi tarafında %50 pul kaybı var.cıscıbıl kaldı hayvancık. mavi damla vermişti bi balıkcı. iyileşmedi gitti. akvaryumda ki florasan balığı (yada fosfor balığı) şeffaf bi balık. onun da yüzgeçleri beyaz beyaz topcuklarla doldu. mavi damla işe yaramıyor ne yapmak lazım? bi de bundan dolayı ölürler mi?

img

beyazbalina

18 yıl 6 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Anladığım kadarıyla akvaryumun da beyaz benek hastalığı var bu hastalıktan dolayı balıkların ölür,bunun çözümü herkesin söyleyeceği gibi metilenmavisidir fakat bunu kullanmayı bilmen lazım bu ilacı en az üç gün kullanman lazım ama ne kadar olduğunu akvaryumun boyutlarını bilmediğim için bir şey söyleyemiyorum ama ilaçlamaya başladığın zaman iç filitreyi kapatman gerekir ama akvaryumun havası devamlı çalışmalıdır su ısısını 32 dereceye getirirsen faydasını daha çok görürsün üç gün sonunda flitreyi temizleyip kullanmaya başlaya bilirsin... [email protected]

img

tolgabaskus

18 yıl 6 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm dostum biraz saçma gelecek ama balığına haşlanmış ıspanak yedir gerçek b u bir hastalık Bu Hastalık japon balığının sonudur. Hastalığın tedavisinden ziyade yakalanmaması için gerekli koşulları temin etmek önemlidir.. Tropsi denilen hastalık japon balıklarının pullarının kabarması iki pulun birbirine değmeyecegi derecede aralanması ile gözlemlenir.. Bu hastalık bir iç hastalıktır ve kabızlık akabinde olduğunu gözlemledim... Ancak bıraktığı tahribat o kadar çok oluyorki kurtarma sansımız neredeyse yok... Bu hastalığa yakalanmasını önlemek için haşlanmış ıspanak`ı aman ihmal etmeyin.. belkide beyaz benektir Japon Balığında beyaz benek çok basit ve sorunsuz bir hastalıktır. Malumunuz beyaz benek akvaryumdaki ani ısı değişiklikleri ile balığa yerleşen yarım toplu iğne başı büyüklüğünde bir tür parazittir. Birçok balıkta ölümcül olmasına karşı japon balığında hiç bir iz bırakmaz.. (Elbetteki tedavi şartı ile) Demek istediğim şu ki; tedaviside çok kolaydır . Akvaryumcularımızda olan beyaz benek ilacından alınız ve 3 gün uygulayınız (Prospektus esas olacak şekilde) ve bu işlem sırasında akvaryum ısısını 3-4 derece yükseltiniz. 2 günde seyrelecek 3. gün hastalıktan eser kalmayacaktır.

img

faho_tree

18 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ