Hamster

gonzales mi alsak?kafes ne alsak?
merhaba.. ben ve bir arkadaş, gonzales alamaya karar evrdik..bu hafta sonu alacağız ama bir sorayım dedim son kez... sizce gonzales güzel midir?heryerde normal hemster var onların türü ne? ayrıca kafes olarak boyut öneriniz nedir? 2 tane kız alacağız... istanbuldayız

gonzalesler guzeldir cok fazla buyumezler bendede erkek gonzales var cok sevimli :) gonzales tavsiye ederim hamster yerine. 2 tane ayni kafeste bakmayi dusunuyosaniz kucuk kafes almayin derim.kafesler hakkindada hagen markalar guzeldir.hagen safariyi oneririm size.benim tek oldugu icin minisini aldim.daha dogrusu safariyi bulsaydim safariyi alcaktim ama mini bulabildim.buyukce bi tel kafeste olabilir biraz daha ucuzdur bunlara gore.
bu kafesi yeni aldim 55ytl ye.

buda gonzalesim zuhtucan :)yalniz disiler daha agresif olurlar.onuda soliyim.

öncelikle merhaba dj_iceberg 6 senelik is tecrübemden dolayi sana gonzalesler hakkinda bir kac bilgi vermek istiyorum.(türkcem iyi olmadigi icin cok özür diliyorum) gonzalesler_( phodopus sungorus)evet cok sirin ve uysal hayvanlardir,phodopus sungoruslarin yasadiklari yer kasackstan ve sibiryadir.dogal yasamlarinda bile cok evcil hayvanlardir,sadece sürekli elle dokunulmak istemezler- genelde gonzalesler sürü halinde yasarlar fakat bu evimizde yani kafeste aslinda mümkün degildir.--sonuc agressiv stressli ve hasta hayvanlar olur.. dogal mekanlarda hamsterler kisin yanliz ve yazin sürü hallerinde olurlar ve bu sürüler ama 20m² yeraltinda yayili yaasarlar yani istedikleri zaman yanliz kalabilirler-bu kafesde mümkün degildir. yani gonzalesler yanliz ve mümkünce büyük bir kafesde tutulmasini öneririm. kafesin büyüklügü en az40*80*50 olmasi lazim yoksa ilerliyen zamnda steriyo typ hastaligina kapilirlar ve sürekli kafesine kemirirler..(hayir kemirmeleri normal degil,ben gonzalesimi cam terrariumda tutuyorum 100*80 ve suan 3 bucuk yasinda.. yani erkek veya disi farketmez fakat yanliz tutmani ve büyük bir kafesi öneririm... svgl

Yanıtlamak için giriş yapın