Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

astranot

herkese merhaba akvaryuma yeni 3 tane astranot aldım,hayvanlar bana pek bi hareketsiz geldiler genelde dip kısımlarda duruyolar ve çok fazla hareket etmiyolar,astranotların doğası böyle mi yoksa balıklarda uyum problemi falan mı oluştu,bir de astranotlar için akvaryumumun yapısı sadece kum ve taşlardan mı oluşmalı yoksa benim akvaryumumda oldugu gibi canlı-cansız bitkiler de bulunmalı mı,son sorum da bu hayvanlar için optimum su sıcaklığı ne olmalı?? cevap verenlere şimdiden teşekkürler

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Astronotların birbiriyle sorun yaşayacağını sanmıyorum,belki akvaryum küçükse olabilir.Normalde çok hareketli değiller ama akvaryumun her yerini de gezebilirler,sadece dipte kalmaları muhtemel bir sorunun işaretçisi olabilir. Bitki konması da uygundur ancak hiçbir zaman cansız bitki taraftarı olmadım. Su sıcaklığı da 26 C uygundur,kolay gelsin.

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvryum kare tip 60 litrelik bi akvaryum 40X40X40 boyutlarında,dipte kum dışında kütük bikaç tane büyük taş vs falan da var dekor amaçlı,astranotlar da biri 6cm diger ikisi 8-9 cm arasında 3 tane,bir de vatoz var yanlarında,bunların dışında başka hiçbi balık yok,bir de çok enteresan bir olay var balıklar odada birini hareketli halde görünce dibe çöküyolar,akşam saatleri odada ışık açıkken dipte geziniyolar,ışığı kapatıp 5 dk karanlıkta bıraktıktan sonra tekrar ışığı açtıgımda yukarlarda yüzüyo akalıyorum fakat ışık açılınca yine dibe iniyolar(odanın ışıklandırması normal florasan tarz,ampul falan degil)

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryum astronotlara çok küçük,astronotlar çabuk ve çok büyüyen balıktır.Yaklaşık 25-30 cm olur akvaryumda.Nasıl bakmayı düşünüyorsun? :)

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

işte o boya gelmelerini sabırsızlıkla bekliyorum :) o zaman işte akvaryumu büyütmek için bahanem hazır olucak ve hayalini kurdugum bi 100-120cm akvaryuma geçicem,bu arada astranotlar ortama iyice alıştılar kafalarına göre takılıyolar alt üst falan,yalnız bi sorum var astranotlar ortalama 8 cm diyelim,bu hayvanların 25cm boya erişmesi ne kadar sürer,ve yumurta dökücek erişkinliğe geldiklerini nasıl anlarım??nasıl ve ne zaman hangi şartlarda yumurta dökerler,cinsiyet ayrımlarını nasıl anlarım hangisi erkek hangisi dişi diye,bir de yanlarına ne tür balık alıp beraber kavgasız gürültüsüz besleyebilirim??

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sen benim ilandaki 1 metreliği al ordaki balıklarla güzelce yaşar :D senin akvaryumdaki hızını bilemem ama 80-100cm den itibaren bir akvaryumda 6 ayda falan o boya gelir iyi beslersen,sen hangi ildesin

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ilana bakıp da gözüm kalmadı degil aslında ama ben istanbuldayım gönderim olarak kargo falan desek bi akvaryum parası kargo ücreti isterler ve akvaryumu ne şartlarda sevkedicekleri belli degil,en ufak pakette bile içinde kırılıcak var mı diye soruyolar akvaryum desek heralde bi sagdan gidin çekerler,bunun dışında balıklar büyümeden evi ikna etmem biraz zor :(

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu siteyi bi türlü anlamadım gitti gönderdigim mesajlar resmen filtreye takılıyo,küçük olanlar geçiyo iriler takılıyo :D ben istanbuldayım senin ilana bakıp içimn gitmedi degil ama daha çok erken,akvaryumla ugraşmayalı uzun zaman oldu biraz ısınmam lazım,bi sorum olucak astranotların cinsiyetleri nasıl anlaşılır,hangi boya erişince yetişkinliğe erişti kabul edilir ve yumurta dökmeye hazırdır,yumurta dökmesi için gereken şartlar nedir ve döktüklerini nasıl anlarız ?? yardımcı olursan çok sevinirim mfe birader

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hiç mi bilen yoktur yaw astranotların dişi ya da erkek oldugu nasıl anlaşılır,erişkinliğe ulaştıgı nasıl belli olur,hangi şartlarda ürerler nasıl yumurta döktürürüm ayrı bi akvaryuma falan mı almak gerekir bilen vardır mutlaka (kimse önceki forumlardan arat demesin arattım astranotlarla ilgili satılık ilanlarından başka bişey yok)

img

sari1985

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Balıkların iyi gelişmişleri için konulacakları akvaryumun 200 litre dolaylarında olması lazımdır. Diğer pek çok çiklit türlerinde cinsiet ayrımı kolay olduğu halde bunlarda biraz zordur. Erkeklerin yüzgeçleri biraz daha genişçedir ve yan kenarlarında biraz daha fazla kırmızı renklere sahiptir.Cinsiyet ayrımı için en emin yol yumurtlama sırasında üreme tüplerinin kontrol edilmesidir.Dişilerin üreme tüpü daha geniş ve ön ucu yuvarlakçadır.Erkeklerinki ise daha dar ve sivri uçludur.Temiz olduğu taktirde normal çeşme sularında rahatça yaşayabilirler ve döl verirler. En iyi ph derecesi,döl alımı için,7,5 dur. Sıcaklık 24-27 C olmalıdır.Akvaryum içerisine bir kaç iri taş(10-25cm) koymak yararlı olur. Bu taş,gerek erkek,gerekse dişinin zaman zaman saklanmaları ve dinlenmeleri için gereklidir. Bu balıkların bulunduğu akvaryuma bitki dikmek zaman kaybetmekten başka hiçbir işe yaramaz. Genellikle kökünden söküp çıkarırlar. Eğer bitki konulacak ise,sert saplı ve kökü taşlar altına gizlenmiş ve kuvvetli kök salan bitkiler seçilmelidir. Üreme zamanından önce balıkların iyi şekilde bir besiye tabi tutulmaları lazımdır.Verilen yemler karides eti,midye tarak,akivades gibi kabuklu eti,yılan balığı ve diğer bir çok balık etleri olabilir.Bu etler orta boy parçalara ayrılarak verilir. Aşırı yemlemeden de kaçınmak gerekir. Bu balıkların ağız yapıları oldukça büyüktür.Bu nedenle küçük canlı balıkları da yakalayarak yiyebilirler. Üreme zamanında balıkların çeşitli şekillerde kur yaptıkları görülür.Bazen dişi ve erkek dostça yanyana dolaşırlar.Bazen de gerek erkek,gerekse dişi birbirlerine kaba davranabilirler.Hatta birbirlerini yaralayabilirler.Bir yaralama görüldüğü anda balıkları hemen ayırmak en iyisidir. Akvaryumda balıkların nereye yumurtlayabileceğini önceden kestirmek zordur.Genellikle taşların olduğu yerleri tercih eerler.Bazen akvaryum içindeki kumu 4-5 cm kazarak yumurtaları buraya bırakırlar.300 ile 500 arası yumurta bırakabilirler.Yumurtalar bırakıldıktan hemen sonra erkek tarafından döllenir.Yumurtlama vuku bulduğu sırada balıkların mümkün olduğu kadar az rahatsız edilmesi lazımdır.Çünkü bu sırada balıklar çok sinirlidirler.Eğer bir ürkme olursa çok kıymetli olan yumurtalarını zedeleyebilirler.Bazı üreticiler akvaryumun ön kısmını kalın kağıtlarla kapatırlar.Sadece kağıdın orta kısmında küçük bir delik bırakırlar ve buradan balıkları gözlerler.Fakat yine de bu gözlemin yapılsığını balıkların farketmemesi lazımdır.Bu kağıt örtünün yumurtadan yavrular çıkıncaya ve anaç balıklar akvaryumdan alınıncaya kadar kalmasında fayda vardır.Bu yöntem diğer bir çok çiklit türü balıklar için de faydalıdır.İlk günlerde artemia salina larvası daha sonra canlı su pirelerinin en küçüklerinden ve biraz daha büyüyünce kıyılmış tubifex ile başarıyla büyütülebilirler.Yavruların karınları sürekli yem ile dolu tutulabilir ise gelişme çok süratli olacaktır.Küçük yavruların rengi ebeveynlerinin parlak rengine benzemez.Ancak 6-8 cm`ye ulaşınca kırmızı bölgeler belirmeye başlar. :)

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ