Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

2 günde 10 tane cikletim öldü acil yardım lütfen

60 lt lık cayman akvaryumum var kendi bıyolojık flıtrelı falan bır set halınde aldım havaları yetersız kalıyor dıye hava tası aldım ama yaklasık 8 9 tane balıgım kaldı ve 2 gundur sabah aksam 6 7 tane balık kaybedıyorum nedenını anlayamıyorum lutfen acıl cevap verın en azından gerı kalanlarını kurtarayım yıyecek olarak da sera nın granullu sunden verıyorum onları da agızlarına alıp gerı cıkarıyorlar

img

yenercin

20 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm yenercin,

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yazım çıkmadı yav..Neyse,
Balıkların ölüm sebebi kurulumda bir yanlışlık yaptıysan yada bakteriyel bir sebep yüzünden de olabilir. Keşke balıklarının cinsini yazsaydın. Ayrıca balık ölmeden önce ki gözlemlerini? Genel bir toparlanma şöyle yapabilirsin:

1)Micofish ilacını al. Akvaryum suyunu normalden 2 derce yükselt ve sabitle.

2)En az 3 gün agzı açık olarak dinlendirilimiş (mümkünse filtreden geçirilmiş) musluk suyunu kaynar su yardımıyla akvaryumunla aynı sıcaklıga getir.

3) Akvaryumun 60 lt. 60lt nin %30 u 18 lt yapar. 18-20 lit kadar akvaryumundan su boşaltıp, hazrıda beklettigin suyla akvaryum suyunu yeniden tamamla (su değişimi).

4) Micofish i içerigine uygun olarak kullanmaya başla.

5) Her 2 günde bir 3 kez yukarıdaki su değişimini yap. Micofish bu süreçte kullanmaya devam et..

Unutmadan ölen balıklarını akvaryumdan çıkarmayı sakın unutma.. Kolay gelsin..

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam Dostum 60 lt.lik akvaryumda 8-9 balığım kaldı demişsin.Balıklar ölmaden önce kaç balığın vardı 60lt.lik akvaryumda?Anlattığın boyutta akvaryumda 8-9 ciklet zaten anca yaşar..