Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Çok Şaşırdım..!

Arkadaşlar bundan 2 hafta evvel kızımın çok ısrarı üzerine 2 adet gonzi aldım. Ben daha sizden yardım isterken hangisi erkek hangisi dişi, çiftleşmesi için neler yapmam lazım gibi şeyler sorarken bugün kafesten ilginç seslerin geldiğini duydum. Baktığımda ise talaşların arasında haribo ya benzer birşey gördüm. Anladımki bizimki doğurmuş. Çok zamansız oldu. Ben daha hangisi erkek hangisi dişi şuan bile ayırt edemezken sizlerin yazısını okudukca oldukça endişelendim. Nasıl kafesten erkeği ayırıcam talaşların içindeler çok iyi kamufle etmişler. Gonzilerden biri sanki hasta imiş gibi duruyor ve biraz diğerine oranla daha zayıf fakat benim yavruyu gördüğüm yerde yatmıyor orada diğeri yatıyor yavruların yanında yatan çok hareketli kafesin içinde fln da dolaşıyor ama diğeri hep yatıyor bu sadece 2 günden beri böyle diğer zamanlarda çok hareketli idi. Daha benim başka bir kafesim bile yok ne yapacağımı bilemiyorum lütfen yardımcı olun.

img

amonvera

18 yıl 7 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili amonvera çok telaşlanma, kafesin biraz büyükse araya tahta veya daha uygunu metal birşeyle ikiye bölmeya çalış anne ve yavruların olduğu yer biraz daha geniş olsun. Ayrıca cinsiyetlerini ayırt etmek biraz zor olabilir ama doğuran genellikle dişidir ve yavruların üstüne yatarak onları emzirir. Bu şekilde belki ayırt edilebilir. Kolay gelsin.

img

irmak39

18 yıl 7 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üstünde yatan annedir, emzirio olması lazım, erkeği kesinlikle ayırmanız lazım (vileda kovasına biraz talaş koyun idareten orda durabilir) hayırlı olsun yavrular.

img

falan_filan

18 yıl 8 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ