Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
dişi sarı prenses
arkadaşlar sarı prenseslerimden bir hamile ve ağzına aldı yavruları fakat kursağı fazla şişmiş değil. boyu 10 cm kadar. sürekli bitkilerin arasında saklanıyor ve bişi yemiyor (yememesini doğal olduğunu biliyorum) hatta ağzındaki yavrulardan birini gördüm veya öyle sanıyorum çünkü şeffaf bişinin yanında iki siyah nokta vardı. bu dişide ne kadar yavru vardır acep vede yavruları eğerki doğabilirse (kusturmak istemiyorum vede yapmasını bilmiyorum) akvaryumdan çıkarmam gerekirmi diğer balıklar yavruları yermi... akvaryum 350 lt 1 erkek 2 dişi sarı prenses bir de vatoz var. erkek 12 cm dişilerden biri 11 diğeri 10 cm... biraz uzun oldu kusra bakmayın vede şimsiden cevaplar için teşekkürler...
arkadaşlar cevap bekliyorum lütfen...
alpertozan balığın yavruları ağzına alalı kaç gün oldu öncelikle bu önemli.Daha sonra dikkat ediceğin erkek gebe balığı kovalıyormu buna dikkat et kovalıyorsa ayırman gerek ayrıca diğer balıklarda yer haberin olsun.Kusturmayı boşver kendi doğursun ben akvaryumun içine tül çekiyorum hatta şuanda da bir balıktan yavru bekliyorum sen bu sistemi yap.yavruyu ağzına alan balığı 8 yada 9.günde ayırabilirsin
o7o7 genelde dişi saklanmadığı için kovalamıyor ama günde bir yada 2 onada uğrayıp kovalıyor... bu sırada yavruları ağzına alalı 1 haftayı biraz geçti... onu yakalamaya çalışırken yutmasın yavruları ... birde tül olayını biraz açıklarmısın nasıl tül akvaryumun içine çekiyorsun...
sarı prenseslerin agızda kulaçka süresi yaklaşık 20-25 gün kadardır. Ancak bu sürede dahada uzun olabilir.
alpertozan,
sana tavsiyem akvaryum sıcaklıgını 27-28 dercede sbt bırak, su değişimlerinde herzamnkinden daha titiz ol ve akvaryumunda yeterli aksesuar, oyuklar ve bitkiler bulundur. Gerisine karışma ;) Balıkların birbirlerini kovalaması normal ayrıca hiç bir zaman gebe bir balıgı başka bir yere hapsetme. Hayvan sitresten ölür yada balıkları saglıksız dogar. Zamanı gelince bulundugu akvaryumda yavrular dogsun, ölenler ölür ki mutlaka çoguda ölecektir. Herşeyi dogalına bırak ;) daha kazançlı olursun..
crano saolasın... ama soracağım şey acaba yavrular akvaryumda ana akvaryumda durursa büyükler diğer yavruları yemezmi... vede ben yavruları nasıl besliyeceğim... mubarek büyük olanlar canavar gibi saldırıyorlar yemlere...
Bir göl düşün, ıımm meselaa; Tanganyika gölü! Kim bilir içerisinde nasıl bir dünya vardır? Su ormanları, kayalıklar, bir çok incelikler, oyuklar, karanlıklar, bazı balıklar için tehlikeli balıkar.. Sence bu kadar balık nasıl hala nesillerini devam ettiriyor? Bir döngü var değil mi? Kimi ölyor, kimi yaşıyor; ama hep devam ediyor..
Bizim akvaryumlarımızda dogadan birer örnek olmalı. Aynı Minyatürk gibi ;) Herşey kusursuz gerçege en yakın.. İşte akvaryumun ne kadar bu gerçege yakın olursa, o kadar güzeldir. Yavruların ölecekler; ama hepsi değil. Tabi sen onlara kaçma fırsatı verirsen. Doga onlara bu fırsatı vermiş sende vermelisin... Eger bu ortamı balıklarına saglarsan seninde küçük bir döngün olacak. Bunu saglamak için kayalar, bitkiler, bazı balıkların ulaşabilecegi bazılarının ulaşamayacagı dekarasyonlar, yavruların ve diğer balıkların için uygun yemler, bir gölde suyun buharlaşıp azalması, yagmur yagım taze suyla dolması gibi akvaryumunda su değişimleri yapman gerekir.. Sonrası; olay bitmiştir zaten ;)
saolasın crano