Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
YOSUNLAR İÇİN YARDIM :(
Arkadaşlar birçok şey denedim ama olmadı.vatozun yasunları yok edeceği söylendi.ama benim vatoz hep aynı yerde duruyor.ışık rengini değiştirdii.beayzdı turuncu yaptım.güneş almıyor.sürekli temizlicem mi ben.yeni aldım akvaryumu.2 ay oldu.4 japon, 2 tetra ve 1 tane vatoz var.çöpçülarim öldü.ne yapamam lazım.yadımcı olaursanız sevinirim.... saygılar
Sanırım amatörsün,ısıtıcın olmalı ve akvaryumu uygun sıcaklıkta tutmalısıni,ayrıca aşırı yemlemeden kaçınmalısın.Bunlara dikkat ediyor musun?
yemleme fazla yapmıyorum.ortalama kaç dercede tutmem gerekiyor?bide bu tetra larda cinsiyet nerden anlaşılıyor.teşşekkür ederim.
Tetra`ların cinsiyet ayrımını bilmiyorum ama bir çok tetra türü var,bence önce türünü öğren. Bu arada sıcaklık 25-26 arası uygundur ama ben 24 de tutuyorum daha az elektrik sarfiyatı olsun diye :)
Burada herkes profesyonel heralde :)
akvaryumdaki alglerin çogalmasına engel olmak yada onların azalmasını saglamak mümkün.Ancak oluşumlarını engellemek ise çok zordur..bu yosunları yiyen balıklardan faydalanabilirsin..ancak bunun dışında alınması ve yapılması gereken en iyi yöntemler:
# Bir kere akvaryumun güneş ışıgını dogrudan almamalı..fakat akvaryumnda ışıklandırma kesinlikle bulunmalı...çünkü algler karanlık ancak güneş ışıgını dogrudan alan akvaryumlarda şiddetle çogalır..ayrıca ışıklandırmada aşırı ışıkta buna neden olur yani algleri kat kat arttırır...
# akvaryumdaki dışkılar vs diger kirlilige neden olabilecek şeyler akvaryumumuzda nitritin artmasına neden olur..Nitrit hayvanlar ve bitkileri için çok zehirli bir maddedir..Ancak oturmuş bir akvaryum, yani iyi hazırlanmış bir akvaryumda yararlı bakteriler artış gösterir bunlardan biride Nitrobacter diye bir bakteri...bu bakteri nitriti nitrata dönüştürür..İşte bu nitratıda algler kullanır..bu durum alglerin artmasına neden olur..!Ancak nitratı alglerden çok daha kolay birşekilde kullanan bitkiler, bizleri alglerden kurtarır...yani bitkiler nitratı bünyelerine alglerden daha çabuk eklerler ve buda alglerin sayısının azalmasına neden olur.yani alglerden kurtulmanın en iyi yolu akvaryum suyumuza ve balıklarımıza uygun bitkileri akvaryumumuzda bolca bulundurmak..
# Algleri çogalmasını saglayan elementlerden biride fosfattır.Fosfatı ise bitkiler az, algler daha fazla kullanır.bu yüzden alglerin gelişimini önlemek için seçtigimiz yem ve gübrelerde fosfatın bulunmaması yada çok az bulunması gerekmektedir..
# Akvaryum çok iyi filtre yapılmalıdır.ve nitrit in artışını önyebilmek içinde su degişimleri çok önemlidir..
Zaten yosunlaşaya engel olamazsın sadece önüne geçersin bir miktarda...yosunlanma herzaman olur ancak aşırı olması elbette normal degildir..
engel olmak=önüne geçmek
teşekkurler.evet pofesyonel değilim.güneş ışığı almıyor.dediğin yöntemleri deneyeceğim.ışık renginin önemi varmı?bide gece kapatmam gerekir mi?hep açık olması balıklara zarar verir mi? saygılar
Balıklarının sağlığı, su kimyasının yerinde olması için bitkileri (balıklarına uygun) akvaryumda bol bol bulundurman gerekiyot. Bitkiler ışıksız olmaz ki ışık seçimi yaparken beyaz kullanmak en mantıklısı. Işık rengi bitkilerin fotesentez hızında çok etkilidir. Fotesntez bitkile için yaşam kaynagı olduguna göre..! Gro-lux lambaları kullanmanı tavsiye ederim ;). Işıgın 13-14 saat açık kalması gerekir bu ne balıklarına ne de bitkilerine zarar vermesi söz konusu değildir. Mesela sabah saat 8 gibi ışıgı açıp akşam 9-10 gibi kapatabilirsin..
Selam tetemek; Tetra cinsiyet sormuşsun.Tetra türü bir çok balık var dostum.Balığının tam ismini yaz yardımcı olayım.