Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yavru etcıl pıranhalarım urkek duruyor.

yaklasık 4 cm boylarında 4 tane etcıl pıranham var.ısık acık oldugu surece bır kosede duruyorlar ve solungaclarnı hızlıca acıp kapatıyorlar.sankı nefes alamaz gıbı oluyorlar.ve bıde nasıl besleycegım hakkında bılgı verırısenız sevınırım arkadaslar.cevaplarınızı beklıyorum.

img

korhannn

18 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ışığı aç ve uzun süre,saatlerce,açık dursun,bunu her gün yap,zamanla alışacaklardır,eğer ışığın fazla parlaksa da aydınlatıcının gücünü azalt

img

mfe

22 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mfe sana tesekkur edıyorum yardımın ıcın.bugun ısıgın gucunu dusurdum sımdı daha ıyıler.akvaryumda dolanıyorlar.

img

korhannn

18 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Rica ederim,işin görüldüyse ne mutlu bana! :)

img

mfe

ÖZEL MESAJ

Piranalar belli bir boyuta gelinceye kadar ürkek dururlar daha sonra bu durum kendiliğinden düzelir..büyüdükkçe hantallaşır ürkeklikleri gider..ben tetra bits yanılmıyosam kırmızı tane tane olan bi yemle beslemiştim büyüdükten sonra arada bir tavuk cigeri de veriyodum..

Selam korhannn, Piranhanalarının türü nedir?Serrasalmus Niger,Serrasalmus Nattereri,Serasalmus Piraya,Serasalmus Rhombeus,Arouwana,Pacu vs.Her piranha tütrü farklı özelliklere sahiptir ve değişik davranışlar gösterirler. Fakat balıkların genel özelliklerinden biri ışığa karşı duyarlılıkları..mfe arkadaşın yazdığı gibi zamanla buna her balık alışır.Balığının türünü yazarsan sana bakım konusunda yardımcı olmaya çalışırım.2yıl Serrasalmus Niger baktım 4 tane.

Arowana piranha ile pek ilgili olmamakla beraber yine etçil bir balıktır. :) Sanırım denizfeneri arkadaşımız yanlışlıkla yazdı bunu. Pacu`yu da piranhadan saymak doğru olmaz. Nattereriler de Pygocentrus Nattereri diye geçiyor ve sanırım arkadaştaki bundan.

img

mfe

ÖZEL MESAJ

sen son noktayı koymuşsun mfe :) teşekkürler..

img

hotorange

19 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar serrasalmus nattereri değil onun adı psgocentrus nattereridir.Sürü bilincinin oluşması için en az 6 tane balık olması şarttır.Tankın boyutlarına göre powerhead ekleyip akıntı oluşturursan balıkların yüzeceklerdir.

img

gurkankurtay

18 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Işık olayına gelince.Düzenli olarak günde 12 saat açık tutmanı öneririm.Yen vereceğin zaman ışık açık olsun ki alışsınlar.Mesela sabah 12 akşam 12 aydınlatmayı yapabilirsin.

img

gurkankurtay

18 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ