Kedi Sağlıgı ve Bakımı

kendini iyi yürekli hayvansever sanan hayalperestler!!!
arkadaşlar uzun zamandır şilacık adlı arkadaş ve diğer bir kaç arkadaşla hayvan severlik konusunda tartışıyoruz. ben bu konuyu yeni bi başlık altında açmak istedim... 1-bazı insanlar bize sinekleri öldürmeden kanadından tutup bırakmamızı söylüyorlar sanki buraktığımız sinek geri gelip bizi ısırmayacak.Ayrıca hamam böceklerinide evimize yayılmalarını göz önüne almadan tutup sokağa atıcakmışız.ben böceklerin öldürülmesi taraftarı değilim ama bana zarar veren kundaktaki kardeşimi ısırıp kanını emen evimin olur olmaz yerinde ortaya çıkan hayvanları elimle tutup sokağa bırakırsam heralde ömrümün büyük bir kısmını harcamış olurum.(yazın bir eve günde 15 e yakın sivri sinek giriyor) 2-ben bu hayvansever arkadaşlara siz hayatınızda hiç et yemedinizmi dedim,vejeteryanız dediler. peki içinde tavuğun yavrusu bulunan yumurtayıdamı yemediniz dedim sus pus oldular. hayvan eti yemiyolarmış ama yumurta yiyiyolarmış! 3- peki dedim arkadaşlar hadi hepsini anladım siz süper hayvansever doğacılarsınız biz et yiyenler sivri sineği öldürenler azılı katilleriz anladım... şu son soruma cevap verin derim, kullandığınız kalem,yaktığınız odun,oturduğunuz koltuk,okuduğunuz gazete hangi cins canlı ağaçtan yapılıyor??? arkadaşlar yediğiniz meyvelerin üzerine böcekler gelmesin diye böcekleri öldüren,caydıran maddeler konuluyor. Yani illaki bi katliamda siz yapıyorsunuz ister doğrudan ister dolaylı olarak.Bundan sonrada hergün binlerce hektar orman yanarken, çeşitli hayvanların nesilleri tükenirken bize sinekleri kanadından tutup atın diyerek hayvanseverlik numaraları taslayanlara lütfen gerçek hayvanseverler müdahale etsin...

oncelikle belirtmeliyim..saldiran köpegi öldürürüm demis.. sartlara bakar.. yani gercekten ve vicdanen nefsi mudafaya girmeli ve eger korkutabilirsek, eger kacirmaya yetecek sekilde durabilirsek hangi canliyi sirf bize saldirdi diye oldurmek erdeme sigar.. ayrica ben köpeklerin sokakta hadi bir manyak gelsede saldirsam diye dolastigini sanmiyorum... onlar daha cok.."hay anasina bir gün daha oldu ve simdi tekme yemeden, tas yemeden , boynuna ip baglanmadan, biri gelip vurmadan, araba ezmeden su cop tenekelerini koklayalim... way anasina ya ..kedi olmak vardi anasini satim nasilda icine girip ayni hizla cikiyorlar" diyorlardir. kibristayken hayvan barinagindan alirdik kopeklerimizi.. bende arkadaslarimda... cici böcü olacak diye, süs püs pesinde hayvan arayanlara ayrica burdan bir daha weh diyorum... hayvanlarindan karizma bekleyenler eziklerin en ezigidir... sevgilerimle

iyi demişsiniz bir de sokaktaki onca hayvanın halini düşünün. bu hayatı yaşamaktansa onlariçin daha iidir bence hiç doğmamak.

bi kaç gündür hepsievcile girmeedim.bazılarınızın yazdıklarını gülerek ve bi o kadar da kızarark okudum.şimdi elmes''la KESİNLİKLE aynı fikri paylaşıyorum.sahipsiz,sokakta yaşayan hayvanlar aşılanmalı ve lısırlaştırılmalı.neden diyeceksiniz hemen açıklıyorum.Elmas''ın dediği gibi o zavallıların yavrusu olup da sokaklarda aç susuz yaşayacaklarına hiç doğmasınlar.önce düşünün şu an sokakta yaşayan sokak hayvanlarını.onlar gibi daha bir sürü hqayvanın daha mı olmasını istiyorsunuz.en iyisi kısırlaştırmak,aşılamak ve onların daha iyi yaşayabilecekleri yerlerde yaşamalıarının sağlamak......şunu da eklemeliyim,meetjoeblack tamam ben köpekleri kısırlaştırıp aşılatmıyorum,doğru ama dediğin gini her işi belediyenin yapmasını beklemiyorum.ben de barınaklarda gönüllü çalışarak sokak hayvanlarına sevgi ve biraz da yiyecek vermeye çalışıyorum.lütfen bi konu hakkında bilgin yokken yazı yazma bilip bilmeden...:((((volkan senin yazıı da okudum ve çok mantıksız buldum.tabiki yolda yürürken ister istemez karıncaları,böcekleri öldürüyorumdur,doğru.ama düşün biraz en azından sizin gibi elime bi zehir alarak kasten ölürmüyorum değil mi? hangisi hayalperest hayvanseverlik sence.sen de bunu biraz düşün,olur mu???bişey daha var.ALLAH tabiki hayvanları bitkileri bizim yararlanmamız için yaratmış.ama bu benim fikrimdie ben asla bir hayvanı acı çeke çeke öldürüldükten sonra büyük bir zevkle yiyemem...ben ve elmas diğer başlığın altında o kadar yırtındık hayvanları koruyalım,kürke hayır diye sizin o yazılardan çıkardığınız sonuç sadece sinekleri öldürmemeliyiz,onlarında yaşam hakkı var sa ben başka bişey demiyorum,sizin hayvansevginiz işte burada tartışılır.....

herkese selam öncelikle benim cevabımı bekleyen sevgili elmasa yanıt vereyim evet sokakta yaşayan hayvanların nasıl yaşadığını iyi biliyorum o yüzden cins bir kedi değil de tekir yavrusu sokakta doğan bir kediyi evime aldım aynı zamanda birde hask-kurt kırması bir köpek besliyorum. "yavrularını rutubetli bodrumlarda doğurmaları, o yavruların yetim kalma olasılığı daha mı insancıl sizce?" lütfen yazımı bir daha anlayarak okuyun ve bana demogoji yapmayın ne dediğimi çok güzel anladınız ama siz bu olayı nesil tüketmeyle öldürmeyi aynı saymıyorsunuz ne güzel diyoruz nesli tükenen hayvanları koruyalım diye peki bizler sokaklarda gördüğümüz her hayvanı kısırlaştıralım kısırlaştıralım kısırlaştıralım ne olacak o hayvanların üreme çoğalma gibi güçlerini ellerinden alıp nesillerini tüketmezmiyiz sonra siz kime söyleyeceksiniz asıl ve soylu bir hayvan değilde sokakta yaşayan bir hayvan alın diye nerden bulacaklar sokaklarda yaşayan hayvan bizler sayesinde nesilleri tüketilmiş şimdi diyeceksiniz kısırlaştırmayla nesilleri mi tükenirmiş tükenir arkadaşım bu zihniyeti herkese aşılarsanız tükenir ve gelecekte sadece doğal yaşam parklarında yaşatilabilmeyle uğraşılan hayvanları kendi geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakırız.birde bir arkadaşımıza bir cevap vermişsiniz "iyi demişsiniz bir de sokaktaki onca hayvanın halini düşünün. bu hayatı yaşamaktansa onlariçin daha iidir bence hiç doğmamak. "arkadaşım sen olaya kökten çözümü bulmuşsun zaten doğurtmamak ve sokakları hayvanlardan temizlemek

Öncelikle meetjoeblack e katılıyorum ve en başa tekrar dönmek istemiyorum. arkadaşlar sizce hayvanları kısırlaştıralım aşılatalım falan filan... hayvanları kısırlaştırarak soylarınımı tüketelim sizce birileri gelip insanları kısırlaştırsa hoşunuza gider mi? Elmas dediklerinde hiçbir mantık göremedim... yani şimdi kuduz olan o kadar insanı inkarmı ediyosun bu insanlar bile bilemi gidip köpeği kendilerine ısırttırıyorlar??? sizce pittbullar ın ısırdığı insanlar kendilerimi istiyolar bunu böle sonsuz örnek verebilirim...ayrıyeten hayvanlar için hiç doğmamak daha iyi olur demişsin... ARKADAŞLAR BURAYI İYİ OKUYUN!!! hayvanların kötü bi hayat yaşamaktansa doğmamalrı daha iyi diyen arkadaşlar bile var gördüğünüz gibi... Peki ya insanlar??? bu dünyadaki insanların hepsi mükemmel bir hayatmı sürdürüyor??? Şilacık bence hayvan barınaklarına ya da öyle yerlere gidip yardım ettim diye havalara girmeden önce gitte insanların nasıl yaşadığına bir bak. arkadaşlar hayvanlar ve doğa bizim herşeyimiz ama emin olun çok zor durumda bulunan insanlar bırakın hayvanları korumayı kendine bile gereken özeni veremez... Pörtü böceği savunup ya da sokaktaki kedilere hayatını adayıp yanıbaşında ekmek bulamayan insanları görmezden gelenlere tekrar sesleniyorum siz kendini HAYVANSEVER SANAN HAYALPERESTLERSİNİZ...

bazılarımızın yazısını gülerek ve kızarak okumuşsunuz ne kadar alaycı bir üslup "bazılarınız". arkadaşım bu sitede bırakalım bazılarımız yazı yazmasın sen sadece kendi değerli bilgilerinle herkese yardımcı ol bana diyorsunya bilip bilmeden yazı yazma özür dilerim arkadaşım çok büyük bir hata yaptım ne olur beni affet bu ne biçim bir mantelite yaa sen sus sen bilmiyorsun .yazında yazmışsın "Elmas''''ın dediği gibi o zavallıların yavrusu olup da sokaklarda aç susuz yaşayacaklarına hiç doğmasınlar.önce düşünün şu an sokakta yaşayan sokak hayvanlarını.onlar gibi daha bir sürü hqayvanın daha mı olmasını istiyorsunuz."evet istiyorum arkadaşım ben evimde dışarıya bakınca özgürce dolaşabilen kediler köpekler görmek istiyorum ne demek kısırlat sadece aşılat desen hadi neyse aşılatıp dışarıdan kapabileceği hastalıkları önlesek hayvan barınaklarının daha fazla olması için uğraşsak devletten,belediyelerden bu konuda yardımcı olamalarını istesek olmazmı illa sokakta yaşayan elimize geçen tüm hayvanları kısırltıp nesillerinin yok oluşunu mu izleyelim sen bir hayvanın bile öldürülmemesi taraftarı birisi olarak bunları nasıl söyleyebiliyorsun inanamıyorum yaaa.öyle bir anlatıyorsunuz ki sokakta yaşayan tüm hayvanlara insanlar tarafından eziyet ediliyor aç susuz yaşıyorlar ya ben herhalde burda değilde uzayda yaşıyorum evlerinde hayvan besleyemeyen ama dışarıda kapılarının önlerinde sokaklarda hayvanlara yemek veren hatta evlerinde çöpe yemek dökülmesin diye camlarında gel pisi pisi gel kuçu kuçu diye seslenen yüzlerce insanla karşılaşıyorum.ama yok arkadaşım dışarıda tüm hayvanlar aç susuz kalıyor diye KISIRLATALIM ve nesillerinin yok oluşunu hep beraber izleyelim hatta sloganı da değiştirelim "daha temiz sokaklar için lütfen yakınınızda bulunan sokak hayvanlarını kısırlaştırınız." hayvanların yaşam hakkı vardır öldürmemeliyiz deyipte onların üreme,doğurma haklarını ellerinden almak nekadar doğru soru işareti ayrıca size bir tafsiyem önce yazıları dikkatle okuyun ne dediğini iyice anlayın ondan sonra yazı yazın ben yazılarımı enaz 15-20 dakikada yazıyorum 3-5 dakikaya sığdırmıyorum sitede bulunan diğer arkadaşlarıma rahatsızlık verdiğim için özür dilerim

her yazının sonunda aynı cümleyi tekrarlayıp durmayın. şimdi insanları niye karıştırdınız anlamıyorum. konu kötü durumda olan insanlar değil hayvanlar. çok isteiyosanız başka bir başlık açın insanlar için orada yazalım konuyu saptırmayın. ....sorun şu ki; çok fazla evsiz hayvan var ve onları sahiplenmek isteyen yeterince ev yok. bu yüzden birsüre kısırlaştırma yapmak gerekli.lütfen birkez daha düşünün ve gerekirse kendinizi onların yerine koyun. sokaklardaki çöplerle karınlarınızı doyurun, iflah olmaz çocuklar ve hatta bazı büyükler sizi hırpalasın, parazitler bedeninizi sarsın, evsiz kalın, kışın yağmurda ıslanın yazın sıcakta kavrulun sonra eminim şöyle diyeceksiniz: bu nasıl bir hayat doğmaz olaydım! onların yaşadıklarına dayanabilir miydiniz!insanlar kendilerini koruyabilir, evsizse çalışıp ev bulabilir, hayvanların böyle bir lüksü yok o yüzden "insanları kısırlaştırsalar ii miolur" diye birşey söylemeden önce düşünün. ... bir kere basit sorunları yüzünden hayatının kötü olduğunu söyleyen insanlarla evsiz, aç susuz hayvanları karşılaştırmayın komik oluyorsunuz! eğer bahsettiğiniz evsiz insanlar ise; konu o değil.sıkıştığınızda konuyu değiştirmek yerine mantıklı birşeyler yazmanızı öneririm. kuduz meselesine gelince, BU HAYVANLARIN SUÇU MU! hastaneye gidip, "abi bana bi aşı yap da hastalanıp volkan123 ü , meetjoeblack i ısırmayayım!" mı diyecekler! hayvanseverler ve belediyeler aşılarını yaptıracak ki SİZİ ISIRMASINLAR! ..."hayvanları sokaklardan temizlemek" gerçek bir hayvan severin söyleyeceği söz değil! ne demek bu ya siz neden bahsettiğinizin farkında mısınız! ...keşke biz de sizi ve sizin gibileri temizleyebilsek de dünya rahat bi nefes alsa...

yok arkadaşlar biz aynı noktada buluşamayacağız.....meetjoeblack gerçekten ya ben senin yazılarını yanlış anlıyorum yada sen gerçekten benim anladığım gibi yazıyorsun.ne demek ''''ben sokakta serbest dolaşan köpekler görmek istiyoeum''''??? bu egoistlik olmaz mı?siz demekki sadece lafla hayvansevginizi gösteriyorsunuz.ben istemiyorum arkadaşlar sokaklareda,hasta aç,ölmek üzere olan hayvancıkları görmek.yazık değil mi onlara.tabi siz sadece internet başında ilgileniyorsunuz bu konuyla.biriniz gelip bakın bakalım o barınakta yaşasyan hayvanların gözlerine.nasıl masum,çaresiz bakıyorlar.eminim o hayatta olmaktansa(zaten onların yaşadıklarına hayat denilebilirse!!)yaşamamayı tercih ederlerdi eminim...yani sizin yazdıklarınıza anlam veremiyuorum.eğer barınakta,sokakta hayvanlara yardım etmek hava atmaksa evet hava atıyorum en azından böyle internet başında atıp tutmuyorum!!!!!!!!!!! volkan sana da bişey söylemeden geçemiyorum.sen nereden biliyorsun benim insanlara yardım etmediğimi,lütfen nbişey yazmadan önce iyice düşün,internet başında bi kişiyi tanıyamazsın değil mi?????hem neden benim hayvanlara yardım ettiğim için,barınaklara gittiğimi okuyunca bu kadar tepki gösterdiniz?neden sadece insanları düşünüyorsunuz,dünya''da hayvanlarla,bitkilerle beraber yaşıyoruz onlatrı da korumak onlara sahip çıkmak zorundayız.......sizin bu son yazınızı okuyunca ben asıl sizi KENDİNİZİ HAYVANSEVER SANAN HAYALPERESTLER OLARAK GÖRDÜM!!!!! ne olursa olsun -saygılar- diyorum.......

terbiye edep sınırlarını aşmadan düzeyli bir tartışma olması için elimden geldiğince sabretmeye çalışıyorum ama görüyorumki hala üslubunda bir değişiklik görmediğim arkadaşımız var ARKADAŞIM YAZIMI DİKKATLİ OKUMANI SÖYLEDİM ben her yazımda aynı şeyi tekrarlıyorum evet sen sokakta yaşayan hayvanları kısırlatalım diyorsun bende kısırlaşan hayvanın üremesini elinden alarak yaşam hakkının alındığını söylüyorum (dikkatle ne demek istediğimi iyi oku)ben bize zarar verebilecek mikrop bulaştırabilecek hayvanların ki özellikle sivrisinek,sinek gibi hayvanları her yazımda bize ve hayvanlara mikrop bulaştırmaması için öldürebileceğimizi yazdım ama hiç bir şekilde sokakta yaşayan hayvanların öldürülmesini söylemedim ve yazmadım ben kimseye hayvansever değilsinizde demedim ve kimseye hakarette etmedim. ne demek "keşke biz de sizi ve sizin gibileri temizleyebilsek de dünya rahat bi nefes alsa" ARKADAŞIM BENİM SOKAKTA DOĞMUŞ TEKİR BİR KEDİM VAR ve ben onu evime aldım besliyorum sen bana ne cüretle bu şekilde bir ifade kullanıyorsun.sokaklarda yaşayan hayvanların hepsini kısırlaştırırsak ilerde ne olacağından bahsediyorum ama siz hala "..."hayvanları sokaklardan temizlemek" gerçek bir hayvan severin söyleyeceği söz değil! ne demek bu ya siz neden bahsettiğinizin farkında mısınız! " diye cevap veriyorsunuz madem hayvanseverlik sadece öldürmemekle,sevgiyle beslemeyle oluyor neden ben kısırlaştırılan hayvanların ileride nesli tükeneceğinden bahsettiğim de bana karşı çıkıyorsunuz böyle hayvanlar kısırlaştırılınca ileride daha temiz hayvansız sokaklar görülmeyecek mi bu demeye gelmiyormu ve ben ayrıca yazımda kesinlikle hayvanların aşılatılmaması hakkında bir yazı yazmadım aksine sadece kısırlatılmaması için yazı yazdım ARKADAŞIM BEN EĞER KUDUZDAN KORKSAYDIM KÖPEKTE BESLEMEZDİM elbette hastalanan sokak köpekleri aşılanacak bunu belediyeler ve heryerde kurulması gereken barınaklarda yapılacak ve sana bir şeydaha söylemek istiyorum sayın ELMAS hanım yazılarınızı yazarken lütfen sinirli bir şekilde değilde daha sakin olarak yazın unutmayınki herkes sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyor ve buda size diğer insanların düşüncelerini okuduğunuzda hakaret etmenizi gerektirmiyor ve söylüyorum sen ve ben hiç bir konuda yargı veremeyiz bunu sadece yüce yaradanımız verebilir kim bu dunyada ne yapmışsa cezasını görecek ve kim bu dünyada bir iyilik yapmışsa mükafatını görür umarım yazımı iyi okur ve üslubunuzu değiştirirsiniz.

peki.ama artık sıkılmaya başladım bu tartışmadan.ben kuduz olma konusunu size yönelik söylemedim meetjoeblack. ve siz kısırlaştırmanın hayvan hakları ihlali olduğunu söylüyorsunuz anladığım kadarıyla. tamam bu onların hakkı ama benim söylediğim de şu: hayvanlar sokakta sağlıksız ve mutsuz. onları evlat edinecek yeterince ev yok. ve hayvanların öldürülmediği,çimlerin üzerinde özgürce dolaştığı, hepsinin bölgeleri olduğu ,bakımlarının yapıldığı, özenle beslendiği barınaklar yok.bu yüzden bu uygulamanın yapılması gerektiğini savunuyorum.siz türlerinin yok olacağından bahsediyorsunuz, ben de diyorum ki; amaç sadece kötü yaşamalarını önlemek nesillerini tüketmek değil. tabiki hepsine ii yuvalar bulunsa çok daha ii olur.

Yanıtlamak için giriş yapın