Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

acil yardım lüfen

cayman marka içinde filtresi, motoru, ısıtıcısı olan komple bir akvaryum aldım. ciklet besliyorum ancak geçen aldığım balıklardan iki tanesi maalesef öldü. granur ve bır tane daha yem var onları verıyorum. ayrıca su mavımsı mercanlardan aldım kaya gıbı. acaba onlar mı kırlettı ya da zarar verdı, yemden mı oldu, yoksa esas suphelendıgım bu akvaryumun motoru bızım eskı sıstemler gıbı tazzıklıhava puskurtmuyor sadece hafıf bır temız su verıyor. bunun bır zararı olur mu havasız falan kalıyor olabılırler mı agızları da cok hızlı nefes alıp verıyor gıbıler cevap verırsenız cok sevınırım

img

yenercin

20 yıl 8 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıkların agızlarını hızlı açıp kapaması kesınlikle havayla alakalıdır basıma geldiginden biliyorum iyi bir hava motoru ve hava tasıyla sorun halledilir

img

sivasersin

18 yıl 3 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dostum Slm Akvaryumu yeni aldım diyorsun balıkları akvaryuma atarken belli bi prosedür var bu yolu izledinmi? Mesala suyun dinlenmiş veya memba suyumu, balıkların bulunduğu ısıyla akvaryumunun ısısı eşitmiydi.Bunlar balıklarında hastalıklara ve ardından da zamanla ölüme yol acar.Isıyı sürekli sabit tut suyuna tuz at.yemlemene de dikkat et eğer diyorsan ki bunlara uydum ve konu hakkında tecrübem var ozaman bize daha fazla bilgi verki yardımcı olabilelim.

img

mankay

19 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba dostum öncelikle geçmişolsun. akvaryumda sadece iç filitre kullanıyorsun sanırım.sivasersin dostumun dediği gibi bencede hava motoru kullanmadığın için balıklar havasızlıktan ölmüş.filitreler olmasa balıklar yaşayabilir ama hava motoru yoksa kısa süre sonra balıklar havasızlıktan ölür.hava motoru sorunu çözeceğine inanıyorum sevgiler saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ