Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplişimiz yem yemiyor,gözü şişti ve hareketleri ağırlaştı..yardıma ihtiyacımız war..:( - 2.sayfa
öncelikle herkese slmlar..daha önceden hiç kaplumbağalarımızla ilgili bi sorunumuz olmamıştı bu siteyi yeni keşfettim umarım aydınlanmamızda yardımcı bulabilirim..trabzonda yaşıyorum ve burda veterinerler de pek aydınlatıcı olamıyor. ben sorunlarımızı anlatayım..önce biras anlatayım onları:iki tane tatlısu kaplumbağamız war 17 senedir bizle beraberler..forumlara şöyle bi baktım da herkes kaplişlerinin üzerine çok titriyo tabi öyle olmalı da biz belki de çok eski zmndan beri beraber olduğumuzdan yetiştirme şeklimize alıştılar mesela akvaryumda değiller ısıtıcıları da yok,annem onları çocukları gibi görüyo ama:)suları hergün değiştiriliyor,günde kapliş başına 9`ar adet sabah ve akşam olarak yem yiyolar..arada bir annem beyaz peynir veriyo..şöle bir iki aya kadar hiç bi sorunumuz olmamıştı..isimleri de tipitoşla ponpini:) ponpini tipitoşa göre çok daha obur ve hareketli..tipitoşumuz hasta oldu sanırım..altta resimlerini de başarabilirsem koyacam..iki ay kadardır iştahsızlık wardı zaten bide son zmnlarda gözleri patlayacak gibi şişti..hareketleri ağırlaştı önceki hallerini bilmesem bu kadar garip gelmicekti,çok hareketli bi kaplişti de:)sırtı da tabaka olarak beyazlaştı ve geçmiyo..kabuk dökülmesi gibi değil.ponpini ha gayret döküyo,tipitoşunki ona benzemiyo..annem bi veterinere sordu insanlar için kullanılan bi göz merhemi vermiş onuu sürdük bu akşam.. bana yardımcı olabilceğinizi umuyorum..teşekkür ederim şimdiden..
http://i138.photobucket.com/albums/q250/maviminik/tipito351351351.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q250/maviminik/tipito351351.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q250/maviminik/tipito351-1.jpg
http://i138.photobucket.com/albums/q250/maviminik/tipito351.jpg
arkadaşlar burdaki(trabzon) veterinerlerde bırakın bilgiyi insanlık da kalmamış..bi tanesiyle aramızda şöyle bi diyalog geçti de..adama şikayetimizi söyleyip getiriyim mi dedim o da ben yardımcı olamam hiç bi veteriner sürüngenler hakkında eğitim almaz dedi ben de napcaz o zmn ölsün mü kaplumbağam dedim sıkı durun: o da yanii.. benim bi faydam olmaz dedi ki daha önceden aynı kişi anneme niye besliyosunuz ki pislik olmuyo mu demişti..sinir oldum bütün gün..eczacı tanıdığımız wardı o mantar için bi solusyon yaptı verdi bi de merhem kullanıyoz..gözünü hafif hafif aralamaya çalışıyo tipitoş..bugün akvaryum aldık ısıtıcı da bi de mantar için yine damla..burda başka bişi de yapılamıyo zaten:( bekliyoruz kendi imkanlarımızla..olmadı kendim bi antibiyotik alıp ufalıcam en son seçenek napıyım başka bişi de gelmiyo elimizden..büyüklüklerini gören akvaryumcu önceden ama şimdi değil bayaa büyümüş bunlar demişti..bide bizim verdiğimiz yem miktarını da fazla bulmuştu tabi o ne kadar bilgili bilemiyorum da..biz sabah akşam 9`ar tane veriyoruz şu kurutulmuş kurtçuklardan arada karides..bilmiyorum bakalım iyileşecek mi..ilgi gösteren herkese tekrar teşekkürler..
Antibiyotiği suyuna da damlatabilirsin. Sana vermiş olduğum bilgileri aslında herhangi başka bir veteriner de yerine getirebilir. Yani iğne yapsın yeter. Üstelik tedavi o kadar ayrıntılı anlatıldı ki daha ne istiyorlar anlamıyorum. İş başa düştü maviminik, tedaviyi kendin uygulayacaksın...
@ maviminik : Son yazdığınız iletiyi okuyunca gerçekten çok sinirlendim. Pet shop ve akvaryumcuların hiçbir şey bilmediği açık ama bu işin eğitimini almış olan veterinerler nasıl sürüngenler ya da başka bir hayvan grubu hakkında bilgi sahibi olamaz ??? momo`nun dediği gibi iş başa düştü. Gerek olmadıkça kimse veterinerlerin kapısının önünden dahi geçmesinler. Çünkü bu sitedeki üyelerin milyonda biri kadar bilgileri yok ! Bir insan nasıl olur da kendi mesleğiyle ilgili internet sitelerini takip etmez ? Daha kötüsü nasıl bir hayvanın göz göre göre ölmesine göz yumarlar ? Merak ettiğim şey, acaba siz kedinizi/köpeğinizi aynı durumdayken götürseydiniz "Tabi, ben ne yapabilirim ki ?" diyecek miydi ? Kapluşlarınıza acil şifalar diliyorum. İyi çalışmalar...
önce koraytansuyu cvplayayım kapluşlarımız su kaplumbağası..veteriner bırak iğne yapmayı ben bakmıyorum dedi yardımcı olamazmış,çok fazla sinir bozucu bikaç cümle daha..başka bi veteriner buldum o daha insanca bi şekilde şu açıklamayı yaptı..burdaki veterinerler özellikle su hayvanlarıyla falan ilgilenmezlerse bi bilgileri olamıyomuş..o da fazla yardımcı olamadı ama en azından bunu daha kırıcı olmadan ifade etti..zaten ben kimseyi suçlamıyorum mesleklerini o şekilde icra ediyolarsa içleri rahatsa diyecek pek de bişey yok,beni sinirlendiren tavırdı..mrk da etmiyolar yani meslekleriyle alakalı bişeyi..hasta olan hareketlendi gözünü açamıyo ama hala..yem de yemeye başladı annem kandırıyo onu:)ama akvaryuma alınca öbürü yani cabbar olanı şaşkına döndü..korktu sanırım..şimdilik en olumlu diyebileceğim yemek yemesi,iyiyeleşecek tipitoşumuz biliyorum ben:) hoşçakalın..
maviminik umarım en kısa zamanda iyileşirler memleketimizde hayvana değer çok az acil şifalar diliyorum
İstisnalar kaideyi bozmamakla beraber ben veterinerlere, "Kedi ve Köpek Doktoru" diyorum çünkü bu iki hayvan dışında diğer hayvanlardan pek anlamıyorlar, buna kuşlar ve kemirgenler de dahil... Pethopları "Kedi ve Köpek Shop" olarak değiştiriyorum çünkü diğer hayvanlarla ilgili çok kısıtlı bilgi ve materyale sahip çoğu...
şekerim çok sağol..benim cvplar geç geliyo..demin gözünü açtı:)çok sewindik..
maviminik Evet biliyorum hepsievcilde sorunlar var mesajlar engelleniyor.Ama gerçekten merak ediyorum tiptoşla ponpini nin durumu nasıl oldu
merhaba frozen; bikaç kez yazmıştım ama çıkmayınca vazgeçtim:) bakalım bu çıkacak mı..hasta olan tipitoştu,şimdi daha iyice,ben orduya gitmiştim orda veteriner buldum bana birde antibiyotik verdi suya damlatıyodum,gözü açık iştahsız da olsa yemek yeme durumu da idare ediyo gibi,tabi yine de eskisi gibi değil ama daha iyi diyeilirim..güzel bi resmini çekip koyacam bakalım ne diyeceksiniz uzman gözüyle:) ilgine teşekkürler,görüşmek üzere..
Sevindim kötü bir haber alacağımı yada hiçbir haber alamayacağımı düşünmüştüm.Tipitoş forumda benim tespit ettiğim en yaşlı kaplumbağa.Kaplumbağa yaşam süresine 30-40 yıl deniyor ama tıpkı insanlarda olduğu gibi kesin bir yıl vermek mümkün değil. Ama 30 yıl bile desek Tipitoşa orta yaşı aşmış diyebiliriz.Su kaplumbağaları akvaryumlarda malesef üzerlerine titrense bile çok fazla yaşayamıyorlar. Evlerde 17 yaşında bir su kaplumbağası bulmak çok zor.Bu açıdan Tipitoş`un ayrı bir önemi var. Forumda birde piercing in 7 yıllık kaplumbağası Dümbül hanım var ama o Tipitoşun yanında dev gibi kalıyor 20 cm i aşmış durumda.Maşallah Dümbülün sağlık sorunları pek yok. İlk resimlerde Tiptoşun çok ciddi bir mantar sorunu ve ayrıca zatürresi vardı durumu bayağı ciddi idi.Ben hasta kaplumbağaların daha sonraki durumlarını merak ediyorum bu yüzden dayanamadım sordum.Bu arada emin ol ben uzman değilim zaten su kaplumbağam yok kara kaplumbağalarım var ama konuya meraklıyım sürekli okuyorum. Ah birde hafızam kuvvetli olsa okuduklarımın hepsini hatırlasam :) Forumlardan özellikle kaplumbağaların evlerdeki olumlu yada olumsuz yaşam tecrübelerini ve davranış özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum. Her 2 afacanada sağlıklı uzun yıllar dilerim.