Diğer Evcil Forumları > Hamster
Hamster ım ısırıyoo!
1 hafta önce bi hamster aldım ancak daha elime bile alabilmiş değilim. sürekli bi ısırma çabası içerisinde. hatta bi kaç kez başardı ve parmağımı kanattı. daha önce de hamster beslemiştim ancak böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. ne yapmalıyım?????
genelde et ağırlıklı beslenen hamsterlarda ısırma daha sık görülüyor
benim de 2 tane dwarf hamserım var, bitanesi ısırıyor onu hiç alıştıramadım... fakat diğeri tutup avuçlasam bile birşey yapmıyor.. ilk geldiğinde daha küçüktü ısırmayan.. çok küçükken almak daha iyi gibi geldi bana... bir de hamster cinsi farkediyormu tavırlarında? sanırım syrianlar daha hareketli fakat daha uysal oluyorlar.. dwarflar daha tembel ve daha sinirli gibi (benim ısırmayan hamsterımda sinir sorunu yok çok şükür ama baya tembel :) )
hamsterının türü gonzalesse normaldir.gonzalesler syrianlara oranla daha agresif oluyo;)
mfe hamster besliyormusun bilmiyorum ama hamsterlar etle beslenmez(yavrulari oldugunda bakamayacaklari durumda yavrularini yerler sadece ve buda etle beslenme aliskanligi yapmaz) yani ısırma sebebi o degildir. demonicangel yeni aldigini soylemissin sana aliskin olmadigindan korktugu icin isiriyor olabilir baska da bir sey olacagini zannetmiyorum kendini koruma amacli isiriyordur.
Bence ilk olarak kafese ve yani sahibine alışması için biraz zaman ver ona ve kesinlikle kafesin içine elini sokma.Akşamları ilgilen onunla ve uyanık olmasına dikkat et,çünkü uykudan uyandırıldıklarında daha da huysuz oluyorlar.Kafesin kapağını açıp besle onu,zamanla kendisi dışarı çıkacaktır.Benim hamsterim şuan seslendiğimde kendisi geliyor.İlk etapda biz de zorlanmıştık. Umarım aranız düzelir :)