Hamster

Hamsterlarımla başım dertte.
24.10.2006 tarihinde 2 adet hamster aldım. Birisinin adı Yavru (3 yaşındaki kızım koydu bu ismi) diğerininki Ceki. Bu alımdan sonrada bu faydalı siteyle tanıştım. Yavru ve ceki çok uysal gerek kızım gerekse biz çok rahatlıkla elimizde sevebiliyoruz. Başımın dertte olduğu konu ise yavru 3 gündür evde kayıp ve halende bulamadık. Ceki`de tel aralığı 1 cm olan kafesten sürekli firar ediyor ama onu bulabiliyoruz :) Firarını önlemek için bugün ona ev yaptım. Gayette sevdi şimdilik çıkmıyor. Yavruyu arama ve bekleme dönemi bitince ikisinin ve kafeslerinin fotoğraflarını göndereceğim. Birde bu hamsterların yaşı konusunda bilgim yok. Aldığım yerde bilmiyor. 1 cm aralıktan geçebilmesi için kaç aydan veya yıldan küçük olması gerekiyor. Teşekkürler.

Hamsterınızın türüne göre boyutu değişir. Türü ne?

Syrian türünde. Halen kayıp. En son bir çekyatın altında fındık bulduk. Kendisi gene yok.

Benim hamsterimin 1 senedir düşünmeme rağmen kafesten nasıl kaçabildiğini çözebilmiş değilim ki o günden sonra adını Firarettin koydum:)))

hangi odada olduğunu biliyosanız odanın ortasına elma ya da muz ya da sevdiği herhangi bi meyve (kokusu daha çabuk yayılacağı için) kesip koyarsanız mutlaka gelecektir.. bu şeklilde yakalayabilirsiniz fakat şimdiye kadar ewden çıkmış da olabilir.. hamsterların salınması pek faydalı bişey değil ama gezmesini istiyosanız özel kutuları oluyo yuvarlak bişey onun içine koyup gezmesini sağlayabilirsiniz..

Maalesef 8 gün oldu ve ortalıkta yok. Yapmadığım hiç bir şey kalmadı. Artık ümidi kestim. Evi terketmesi hemen hemen imkansız gibi. Ama galiba imkansızı başardı.

bende evden çıkması imkansız diye düşünüyodum ama balkon oluğuna girip aşağıya inmiş kendisi sonrada sokakta cesedini bulduk sanırm birisi üstüne basmış :(

hamster ı ewde kaybetmeyi nasıl başardınız anlamıyorum.bence baştan sıkı bi arama yapın arıcağınız odanın kapısını kapatın taramaya başlayın ewi sıkıca arayın bulamazsanız ewden çıkmıştır:(

ben hamsterlarımı dışarı salmadan önce çağırınca gelmeye alıştırdım. önce kısa mesafede ses çıkararak yiyecek verdim sonra yavaş yavaş mesafeyi artırdım (edimsel koşullanma_Skinner) Alıştıktan sonra yiyeceği arasıra verdim unutmasın diye. Şİmdi nerde olsa çağırılma sesini duyunca koşup geliyolar. Bunu yaparken mesafeyi yavaş yavaş artırmak, yiyeceği hemen vermek ve her seferinde aynı sesi çıkarmak önemli tabi..

hamster 1 yıl olursa o 1cm lik kafesten kaçamas kaçması için sanırı m 4 5 aylık olmalı yda daha küçük. yavru hala bulunamadımımı? foryumun son cevabı biraz eskiymiş. cevap alamayabilirim diye lkorkuorum:S

Yanıtlamak için giriş yapın