Beyler ben bu akvaryum olayına yeni girdim. Geçenlerde de beyaz üzerinde siyah lekeleri olan bir kedibalığı aldım. Akvaryumun içinde 1 müren, 1 kedibalığı, 2 tanede çöpçü var.
Dip yemi atıyorum, kedibalığı çılgına dönüyor, attığımın hepsini acelesi varmış gibi yutuyor.
Neredeyse her gün biraz daha büyüyor bu balık. Ne kadar olur boyu, bildiğimiz yayın balıkları gibi büyür mü, yoksa bir yerde durur mu?
C.Oğuz NAMLI - RİZE
bahsettiğin kedi baığı da zaten asya yayın balığı,doğasında 2 metre civarına gelebilmekte ancak akvaryum ortamında 45 cm`i geçtiğini görmedim,sendeki de akvaryumunun boyuna göre 35 cm civarına gelir,akvaryumun kaç cm ben sana kaç gibi duracağını söyleyeyim :)
Ben kedi balığı besledim. En son 20 cm boyundayken onu transfer etik ama deli gibi balık, akvaryumun altını üstüne getiriyor, kumun altından girip üstünden çıkıyor suyu çok bulandırıyor du bu yüzden gönderdik.
musado yalnız akvaryumunda çok ince kum kullanmazsan ve dibin temizse bulanması mümkün değil,ben uzun yıllardır besliyorum,dediğin gibi deli bir balık ve güzel yanı da bu ancak akvaryumu temiz ve uygun olduktan sonra sorun çıkmıyor
Akvaryum 65 cm. Hayvanı ilk aldığımda boyu kibrit kutusu kadardı, şu an tam bir karışım kadar. Her gün bir yemek kaşığı dip yemi yiyor. İçinde bir sürü çeşit balık vardı, boyuna orantılı olarak lepistesler, çöpçüler falan hepsini yedi. Şimdi sadece Vatozla beraber yaşıyorlar.
Hangi balıklarla yaşayacağı yetiştirmenle de alakalı. Ben çöpçülerle besliyorum ve boyutları kıyaslanamaz bile ;) Pacu,kedi balığı ve çöpçü birarada.
Boyu 30-31 cm oldu. bebekliğindn beri yeşil renkli dip yemiyle besliyordum ama artık büyüyüp ağzının çapı da dev gibi olunca kıymayla etle besliyorum artık. ama yinede bu eski dipyemini çok seviyor.
Akvaryumdada sadece vatozla beraber yaşıyorlar.