Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Müren i yem yerken görmedim!
Ankara Ulustaki halin karşındaki kuşçuların pasajından bir müren balığı aldım, yaklaşık 25 cm boyunda. İki haftadır bende ama daha bir kez bile yem yerken göremedim. Acaba yiyordurda ben mi görmüyorum yoksa gerçekten böyle haftada bir ikihaftada bir falan mı besleniyordur? Akvaryumda 15 cm lik bir kedibalığı ve çöpçülerle yaşıyor. Dip yemi veriyorum ama yine tık yok. Bi yardım edin arkadaşlar..
bahsettiğin balık bu mu.
He vallahi aynısı! Sanki biraz daha uzunu gibi ama bu bu. Ulan arkadaş bari bir kez görsem tamam diycem. Hayvanın öldüğüde yok, böyle güzel mağara gibi yuvası var kayalardan onun içinde genelde. Bazen arada bir çıkıyor, iki tur atıyor, biraz dışarda duruyor, geri tekrar yuvasına. Ne yapcaz ne etcez bi anlatın yav.
arkadaşım ben bu müren balığından anlamam ama sana bildiğim kadarını söliyim müren ürkek bir balıktır insanlardan falan çekinir fazla görünmeyide sevmez aynı zamanda mahremiyeti olan balıktır herkesin önünde yem yemez veya sen onun yiyeceği yemlerden vermiyor olabilirsin.
yutabileceği ölçülerde canlı yemi sadece mürenin bulunduğu akvaryuma koyacaksın,gece saatlerinde yutacaktır,bol şans mfe-Ankara
dostum konuyla alakasız kusura bakma tecrubenden yararlanmak ıstıyorum bende muren almak ıstıyorum bakımı hakkında bılınmesı gereken ınce noktaları soylermısın bana akvaryum ne kadar boyda olması lazım ıc aksesuarları vb. yazarsan sevınırım bıde senın balıgın boyu ve fıyatı nekadar. boyu buyudukce fıyat artıyomu. bunları yazarsan cok sevınırım cok yardımcı olucaksın cunku senın baslıgından baska hıc bır bılgı bulamadım murenle ılgılı tek besleyen senmısın bu balıgı dıye dusunmeye basladım. Deniz murenlerını cok ıyı tanıyorum ama tatlısu murenıyle hıc ılgılenmedım bunlarda denız murenı gıbı yırtıcı oluyomu. Biraz uzun oldu kusura bakma bana maıllede ulasabılırsın gercekten cok sevınırım gorusuruz [email protected]
Ulusta 15-20 ytl`ye 25-30 cm arası satılıyor.Elbette boyuna göre fiyatlandırıyorlar.Akvaryum 80 cm ve üstü olması iyi olur.Bolca saklanabileceği delikli kayalar veyaz kütükler olması lazım. Yemeğiin genelde gece yer. Dip yemi de yendiği söyleniyor ancak ben sadece canlı veya yeni ölmüş yem yediğini gördüm. Deniz müreni gibi yırtıcılar ve yine deniz müreni gibi alıştırabilirsen elinden yemek alabilirler. Bol şans...
sagol dostum ben ıstanbuuldayım bakalım burda bulabılecekmıyım muren buyuk ıhtımal bulurum sanıyorum gorusuruz
Evet bende Ankara Ulustan almıştım müreni ama kendisi artık rahmetli oldu. Akvaryumda sadece Yayın balığıyla Vatoz kaldı. Sadece müren kendi kendine öldü, diğer hepsini Yayın yedi. Şimdilerde vatozuda yavaş yavaş yokluyor.