Sürüngen Forumları > İguana
iguanama bişi oldu..... yardımm edin...
slm bende 2 aydır beslediim bir iguana var her türlü gerekeni yapıyorum ama iguanamın ayagına sert bi cisim düştü ve kanattı. şimdi ayağının üstüne basmıyor ve sürünüyor... NE YAPMALIYIM????? ayrıca sürekli olarakta hapşırıyor.... bu ne demek bilmiyorum ama hasta mı acaba??? ayağını nasıl iyileştirebilirim???? LÜTFEN YARDIM EDİN........
ayağını sürüyorsa hiç bekleme, hemen bi röntgen filmi çektir benim geçen seneki iguanamın koluna benzer bi durum geldi ve röntgen filmi sonucu kırık olduğu tespit edildi, seni üzmek istemem ama iguanan umarım bebek değildir çünkü kırıksa hiçbirşey yapamıyorlar ben hala ilk iguanamın acısını çekiyorum bu yüzden :((
hemen veteriner götür yaşadığın yerde veterinerlik fakültesi varsa oranın aciline yada röntgen cihazı olan özel bir yere git kırılmış olabilir hapşırmanın bu durumla ilgisi yok benim igumda arada hapşırır
Merhaba dostum ilk once yarayı temizlemelisin bu amerikan tentirdiyotu denilen matikonla silmelisin artı acık yarası varsa halen Terrumda yattıgı yerdeki kumları al ve o kısma pecete tarzında seyler koymalısın kum yuzunden tekrardan enfeksiyon kapabilir bu arada calside granur kullanmanıda tavsiye ederim bu ayagındaki kemikleri guclendirir. . .Buaralar ayaın usutune basmaması normaldir 1-2 hafta içinde igileşecektir hapsurma olayı ise fazla tuz verilmesinden kaynaklanır tuzu dengelersen bu olay geçer. . . saygılarımla. . .
tamam arkadaşlar sağolun gerçekten.. inanınki çok yarımcı oldunuzz..... sanırım ayağı yavaş yavaş düzeliyo..... ::::::)))))
arkadaşım ayağında kıpırdama yoksa muhtemelen kırılmıştır.aynı olay benim igumunda başına geldi.hemn veterinere koştum ve kırık olduğunu tespit etti.atelle sabitledi kırık alanı düzgün kaynaması için.çünkü yamukta kaynayabilir ayağı.hapşırma olayı bnm igumdada var veteriner üşütmüş dedi ve bi ilaç verdi onu kulladındıktan sonra azaldı hapşırma