Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

chikletlerimin kuyrukları eriyo?

daha yeni akvaryum kurdum ve büyük bir hevesle balık aldım ilk önce japon aldım ama kuyrukları ve yüzgeçleri eriyip öldüler.Daha sonra birkaç kişiden tevsiye aldım ve 4 gün boyun ca akvaryum suyununun birkısmını boşaltıp hergün ilaçladım daha sonra chiklet aldım ve gayet iidi daha sonra 6 tane daha chiklet aldım fakat ilk aldıklarımın birtanesinde yine bu sorun çıktı yüzgeç ve kuyruğunda beyazlıklar ve yırtık lar var ama dier balıklarda yok bunun nedeni nedir acaba?

img

pan_tera

18 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm pan_tera,

Eger yeni balıgındaki hastalık kendini benek benek (beyaz) şeklinde gösteriyorsa o zaman balık beyaz benek  hastalıgına yakalanmış. Ama balıgın kuyrukları iplik iplik ve kopuk kopuk olmuşsa; mantar yada kuyruk erimesi hastalıgına yakalanmıştır.. Beyaz benek için özel ilaçları var istersen aqua beyaz benegi yada seranın beyaz benek ilaçlarını kullanabilirsin. Ama kuyruk erimesi yada mantar ise kesinlikle micofish ilacını kullanmanı tavsiye ederim..

Beyaz benek hastalıgının sebebi genelde düzensiz sıcakılık değişimleridir. Bu hastalıga derisi dayanıksız balıklar çok daha kolay yakalanır. Mesela asronotuslar bu hastalıga sıkça yakalanabilir (tedbiri iyi alınmazsa), challengerlar çok daha kolay (pulları olmadıgı için) yakalanır.. Daha çok suyu pis olan; düzüenli su  değişimleri yapılmayan ve ısıtıcısı dengeli olmayan akvaryumlarda rastlanır.. Düzenli su değişimleri yapılır, sıcaklıkta sabitlenirse bu hastalıktan korunursunuz..

Mantar ve kuyruk erimesi, beyaz benek de de oldugu gibi deri enfeksiyonudur. Düzenli su değişimleri yapılmaz; kalitesiz ,suyu kirleten yemler kullanılır; akvaryuma uygun filtre ve havalandırma sistemi olmazsa bu hastalıkların yaşanması kaçınılmaz olur.. Eger tedavisi zamanında yapılmazsa öldürücüdür..

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ