Hepsievcil

Sürüngen Forumları > İguana

Mesaj Ekle

metabolik kemik hastalığı

arkadaşlar merhaba daha önce yazmıştım igumun çenesinin altında iki beze çıkmıştı bir veterinerin önerisiyle antibiyotik kullandım ama fayda etmedi ankara veterinerlik fak.ne götürdüm bu kalsiyum eksikliğinden olan bir hastalıkmış lütfen güneş ışığına fazla güvenmeyin uva ve uvb lambası mutlaka alın sabahtan akşama kadar yakın ve mutlaka kalsiyum takviyesi yapın ilgilenen veteriner hekim 10 güne kadar şişliğin ineceğini söyledi umarım iyileşir eğer tedavi olmasa felç olup ölecekmiş internettede yabancı sitelerde bilgi var bu sorunu yaşayan arkadaşların bilgisi olsun istedim

img

çoozbek

19 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm çoozbek ,ben iguanamı her öğlen mutlaka direk güneş ışığına çıkartıyorum ve uzunca bi sürede ondan faydalanıyo.peki dediğin gibiyse doğadaki bütün iguanalar ölmezmiydi. sen böyle yazınca korktum ben lamba kullanmıyorum yeterince güneş ışığından faydalandığını düşündüğüm için.bide biz kalsiyum takviyesi olarak daha çok hangi yiyeceklere ağırlık vermeliyiz??? teşekkürler...

img

sea86

18 yıl 10 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

camdan geçmiyormuş ona faydası olacak uva ve uvb ben bilmiyordum bütün yaz camın önünde yattı bende seviniyordum güneşten istifade ediyor diye ama olmuyormuş .tabiatta güneş ışığını direkt olarak alıyorlar arada herhangi bir şey yok ki...

img

çoozbek

19 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Elimde hem UV-a hemde aynı zamanda UV-b veren (ikisinide aynı lamba yapıyor)Sylvania reptistar 18 w 6500k uv lambası mevcuttur fiyatı 45 ytl (direk ALMANYA`dan ithal)8000 saat gibi bir bitiş ömrüde yoktur.Süresiz kullanım.İlgilenenler [email protected] adresine e-mail atsın yada msn`e eklesin yeter herkese saygılar.

img

necromancer34

18 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

calcidine granül kullanın haftada bir kez yemeklerinin üzerine az miktarda toz haline getirip serpin

Hergün yeterince alınan direk güneş ışığı tabiki faydalı ve yeterlidir. Kışınsa güneş yoksuluğu uv lambalarla giderilmelidir. Yalnız kalsiyum ihtiyacını güneş ışığı gidermez, güneş ışığı kalsiyumun alındığında kullanılmasını, faydalı olabilmesini sağlar. Yani iguanamıza haftada bir kalsiyum takviyesi yapmak gerekir.Snakehunter ın dillendirdiği komplex yapılı kalsiyum takviyeleri idealdir. Alternatif olarak her petshoptan bulunabilecek, kuşlar için gaga taşı olarak satılan, mürekkep balığı kemikleride kullanılabilir. Zira kalsiyumca zengindir.Beslenmesinde kullandığımız karahindiba otunu da bolca tükettirmeliyiz, o da kalsiyumca zengin bir bitkidir. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s

reptile 45 sen kuşların gaga taşını kalsiyum olarak verebiliriz deyince pet shoptan almaya gittim ama satan kişi iguanaların ağzındaki lenf bezleri bundan zarar görebilir dedi.bende vaz geçtim almaktan.zarar verir mi gerçekten? başka bi calsiyum takviyesi içinde 55ytl dedi bende almadım.siz denediniz mi iguanalarınızda kuşların gaga taşını, onu toz halinde versem? teşekkürler..

img

sea86

ÖZEL MESAJ

pet shop dan değil eczaneden alabilirsin kalsiyumu granül halinde olanları var çocuklar için pet shoplarda herşey çok pahalı ne markaları belli ne kaliteleri ...eczanede 5 ytl filan kalsiyum

img

çoozbek

19 yıl 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam sea86; Satıcının bu şekilde davranması doğal, senin ilgili biri olduğunu görünce gayet ucuz olan gaga taşı yerine, pahalı, daha çok kar bırakıcak ve uzun zamandır da satamadığı onu satmak isteyecektir. Elbette daha faydalıdır bu kalsiyum fakat toz haline getirip yiyeceklerin üstüne serpmen şekliyle, haftada bir aşırıya kaçmadan vereceğin mürekkep balığı kemiğinin bir zararı olmaz, kalsiyum yönündende gayet zengindir. Bu arada vereceğin kemiğin hijyenine dikkat etmelisin tabiki, vermeden önce sıcak suyla yıkaya bilirsin, kapalı paketlerdekinden tercih edersen daha sağlıklı olacaktır. Saygılarımla; The King of "REPTILE"s

sanırım gerek kalmadı onlara, benimki yoğurdu çok sevdi onu yalayıp duruyo umarın zararı yoktur.bide tavuk suyunu çok sevdi tavuğuda ıssırmak istedide yemesine izin vermedim sindiremezse diye.benimki etçil mi ne olur olmaz şeylere sarkıyo marul ve salatalığıda yemiyo:) gaga taşı değilde acil olarak şimdi uva, uvb lambaya ihtiyacım var.sizce ampul olanlar mı florasan olanlar mı daha etkili olur? eko terranın florasanlarının fiyatı 50ytl civarında ampullerede 25 diyolar sizce pahalı mı uygun mu fiyatı? bi de ondan kazık yemeyim:) teşekkürler...

img

sea86

ÖZEL MESAJ