Selam Arkadaşlar;
Aranıza yeni katıldım, Bi arkadaşımdan bana 1 yaşında şirin bi igu hediye edilecek ( edildi aslında ama teslimat 1-2 hafta sonra ) ben şimdiden hazırlıklara başlamak istiyorum. O yüzden yardımlarınıza ihtiyacım olacak.
Not: Istanbul-Fındıkzade`de oturuyorum.
1- teraryum`u nerede kaça bulabilirim? Geçici olarak Akfaryum idare edermi?
2- Zemin için hangi malzeme kullanılmalı? Ben Talaş düşünmüştüm ama bi başlıkta deniz kumu tavsiye ediliyordu. deniz kumu kullanılırsa temizliği nasıl yapılır? Ne kadar zamanda bi temizlik gerekir?
3- ısı pad`i kullanmayı düşünüyorum isi taşı riskli iş! siz ne dersiniz? Isı pad`leri ne kadar? Nerelerde Bulurum?
4- Aydınlatma için ne kullanmalıyım? yada Nelere ihtiyacım war.
5- hayvanın 1 yaşında olması bana ve yeni çevresine alışması bakımından bi sorun çıkarır mı? tahminen boyutu ne olur benim igu`nun?
6- igu`lar yılada ortalama kaç cm büyürler?
şimdilik bunlar eger yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Çok teşekkür ederim inan çok yardımcı oldun :)
O armut ampuller gece açık kaldıgında hayvanı rahatsız etmez mi? ben gündüz ısı ampulü gece ısı padi kullansam nasıl olur? Forumda görmüştüm bi arkadaşımız taban için dekoratif çim halı kullanmıştı o nasıl olur sence?
Cevaplarınız çok yardımcı oldu arkadaşlar teşekkür ederim ama ben hala ısı problemimle ilgili bi cevap alamadım... Gündüz ısı ampulü kullanırım ama gece hem hayvanın hemde benim rahatsız olmamam için ne kullanmam lazım???? ısı taşlarına güvenmiyorum, gecede ışığı açık tutmam hem beni hemde iguyu rahatsız eder dolayısıyla gece teraryum`un ısısını nasıl korurum??
Teşekkür ederim igor çok yardımcı oldun :D
Çok teşekkür ederim Reptile45 ne kadar yardımcı oldugunu anlatamam beni çok aydınlattın. teşekkürler
Peki Reptile45;
Isı pad`inin yada ısıtıcı kablonun üzerine bi bez yada havlu serip üzerine zemin malzememi öyle koysam nasıl olur? Şu anda idareten talaş kullanıyorum. Sürüngen toprağını Mecidiyeköy Profilo`daki Petland`te buldum en kısa zamanda gidip alıcam. bi tek uv-b kalıyor onuda bi ara almam lazım :(